Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki down sendromlu Ezgi Halman için yıllardır kurduğu gelinlik giyme hayali, düzenlenen özel bir törenle gerçeğe dönüştü.
Kırıkhan Belediyesi’nin desteğiyle hazırlanan organizasyonda Ezgi, beyaz gelinliğiyle unutulmaz bir gün yaşadı.
Gelinlik Giydi, Pasta Kesti, Doyasıya Eğlendi
Şehit Gülşah Güler Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törende Ezgi, yakınları ve davetlilerle birlikte pasta keserek gönlünce eğlendi. Gülümsemesiyle salona neşe saçan genç kız, sahnedeki danslarıyla alkış topladı.
“Kızımın Mutluluğu Her Şeye Değer”
Anne Selvinaz Halman, kızının mutluluğuna tanıklık etmenin tarifsiz bir duygu olduğunu ifade ederek, “Gittiğimiz düğünlerde hep gelin olmak istediğini söylüyordu. Bugün onun hayali gerçek oldu. Bu organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Rehabilitasyon Merkezi ve Belediye Birlikte Düzenledi
Ezgi’nin bağlı olduğu rehabilitasyon merkezinin müdürü Ersen Gök, ailenin talebi üzerine belediyeyle ortak bir çalışmayla düğün organizasyonunu hayata geçirdiklerini belirtti. Genç kız için takı töreni de düzenlenirken, Ezgi gelin çiçeğini davetlilere atmayı da unutmadı.
Hatay’da Duygu Dolu Kutlama
Salonda hem duygu dolu anlar yaşandı hem de Ezgi’nin mutluluğu herkesi gülümsetti. Etkinlik, genç kız için unutulmaz bir anı olarak kayıtlara geçti.