Afrika ve Asya'dan göç eden yüz binlerce kuşun 'son sığınağı' olarak nitelendirilen, 314 kuş türüne ev sahipliği yapan Milleyha Kuş Cenneti, temmuz ayında tamamen kurudu.
Son yılların en kurak dönemini yaşayan kuş cennetinde ocak ayında etkili olan yağışlar, su seviyesinin yeniden yükselmesini sağladı. Eski güzel görüntüsüne kavuşan kuş cenneti dron ile görüntülendi.
Düdükçünler, ördek türleri, balıkçıllar, yırtıcı kuşlar ve çok sayıda küçük kuş türünün bir arada konakladığı kuş cenneti eski güzelliğine kavuşunca, kuş gözlemcilerinin de uğrak noktası halinde geldi.
Son bir günde 100'den fazla kuş türünü gözlemleyen kuş gözlemcisi Erol Yüksek, “Yağışlarla birlikte bölgedeki su seviyesi yeniden yükselerek neredeyse eski günlerine kavuştu” dedi.
Yüsek, “Türkiye’de kayıt altına alınan 503 kuş türünün 314’üne tek başına ev sahipliği yapan Milleyha, bir gün içerisinde 110’dan fazla kuş türünün gözlemlenebildiği son derece önemli bir saha olma özelliği taşıyor" diye konuştu.
Yüksek, "13, 14 ve 15 Şubat tarihlerinde Milleyha’da göçmen kuşları karşılama etkinliği düzenlenecek. Her zamankinden çok daha etkileyici ve keyifli bir ortamın oluşması bekleniyor” diyor.