Yalova’nın şifa merkezi Termal ilçesi, soğuyan havalarla birlikte yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekmeye başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli 17 tesis ve belediye belgeli işletmelerle toplam 5 bin yatak kapasitesine sahip ilçede doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı.
Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde şifa dağıtan Termal kaplıcaları, kış aylarında da ziyaretçi akını görüyor.
Atatürk’ün 96 yıl önce talimatıyla kurulan Türkiye’nin ilk canlı ağaç müzesi Atatürk Arboretumu, kaplıcalara gelen ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri.
Termal Kaplıcaları İşletme Müdürü Mehmed Burhan Topsöğüt, yaz aylarında konaklama oranının yüzde 60’larda seyrettiğini, daha çok günübirlik ziyaretçilerin geldiğini belirtti.
Havaların soğumasıyla birlikte konaklamalı ziyaretlerin arttığını söyleyen Topsöğüt, erken rezervasyonlarla hafta sonlarının haftalar öncesinden dolmaya başladığını ifade etti.