Türkgün | Futbol | Altınordu Teknik Direktörü Namet Ateş: “19 gündür dinlenen bir takıma karşı oynayacağız”

Altınordu Teknik Direktörü Namet Ateş: “19 gündür dinlenen bir takıma karşı oynayacağız”

2. Lig Play-Off yarı final ilk maçında Batman Petrolspor'u konuk edecek olan Altınordu'da Teknik Direktör Namet Ateş, rakiplerinin uzun süredir maç yapmadığına dikkat çekerek, “19 gündür dinlenen bir takıma karşı biz iç sahada başlıyoruz” dedi. Ateş, eksikleri bahane etmeden sahaya çıkacaklarını ve hedeflerinin galibiyet olduğunu vurguladı.

2. Lig Play-Off yarı final ilk maçında Batman Petrolspor'u konuk edecek olan Altınordu'da Teknik Direktör Namet Ateş, rakiplerinin uzun süredir maç yapmadığına dikkat çekerek, “19 gündür dinlenen bir takıma karşı biz iç sahada başlıyoruz” dedi. Ateş, eksikleri bahane etmeden sahaya çıkacaklarını ve hedeflerinin galibiyet olduğunu vurguladı.

KAYNAK: DHA

Altınordu, 2. Lig Play-Off yarı final ilk maçında Perşembe günü evinde karşılaşacağı Batman Petrolspor mücadelesinin hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör Namet Ateş, karşılaşma öncesinde değerlendirmelerde bulunarak, rakiplerinin beklemede olmasının avantaj sağladığını belirtti.

"Bekleyen takım stratejik avantaj yakalıyor"

Batman Petrolspor’un grup ikincisi olarak doğrudan yarı finale yükseldiğini hatırlatan Namet Ateş, sistemin bekleyen takıma çeşitli açılardan avantaj sağladığını söyledi.

“Bu seride bekleyerek mi yoksa oynayarak mı gelmek avantaj bunu herkes konuşuyor, tartışıyor. Zaten geçmişte herkes oynuyordu ve statü değiştirildi. İkinci bitiren takıma avantaj sağlasın diye bekleme pozisyona geçildi. Haliyle de bekleyen takım 19 gün boyunca hem rakibin 3 tane maçını izleme şansını elde ediyor, hem kamp yapma şansı elde ediyor. Sakatlıkların varsa bunun tedavisi için zaman kazanıyorsun. Ve direkt rakibini de rakiplerini de bildiğin için oyununu ve oyun stratejini buna yönelik çalışmayla elde ediyorsun.”

"İlk maçta iç saha avantajımızı kullanmak istiyoruz"

Altınordu’nun, iç sahada dinlenmiş bir takıma karşı mücadele vereceğini belirten Ateş, hedeflerinin sahadan avantajlı bir skorla ayrılmak olduğunu ifade etti.

“Haliyle 19 gündür dinlenen bir takıma karşı biz iç sahada başlıyoruz. İkinci maçın yine orada olması onlar için avantaj. Tabii ki ligde de iç sahada Sarıyer ve Kastamonuspor gibi mağlup olmamış bir takımla oynayacağız. İlk maçımızda yine iç saha avantajımızı elde etmek istiyoruz. Bu maç iki etaplı olmasına rağmen biz yine maç maç bakıyoruz. Şu anda tamamen Batman Petrolspor ile oynayacağımız ilk karşılaşmaya odaklanmış durumdayız.”

"Eksikleri bahane etmiyoruz, herkes göreve hazır"

Takımda bazı önemli eksikler olsa da bütün oyuncuların görev bilinciyle hazır olduğunu belirten Ateş, sistemli yapı sayesinde bu kayıpların etkisinin en aza indiğini vurguladı.

“Futbolcularımız sahada değiller diye de oturup bunu düşünecek halimiz yok. Böyle olmadığını da zaten ilk günden beri hep gösterdik. Oyuncular da bunu çok iyi anladılar. Çünkü olmayan oyuncunun yerine nasıl bir oyun yapısıyla çıkacağımız, kimin nasıl görev alacağını artık biliyorlar. Çünkü bizim oyunumuzun direkt parçaları var. Biz strateji belirlerken de taktik belirlerken de nasıl bir oyun sergileyeceğimizi belirlerken de bütün takımı ve oyuncu grubunu bunun içine dahil ediyoruz. Haliyle de açık ve şeffaf bir şekilde hangi oyuncunun hangi sürelerde, nerede yer alacağı, hangi görevleri üstleneceği biliyorlar.”

Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’nde organizasyonlar sürüyor

Altınordu Futbol Kulübü’nün gelişim organizasyonlarına ev sahipliği yapan Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi, bu sezon da Gelişim Ligi finallerine sahne olmaya devam ediyor. Daha önce U14, U15, U16 ve U17 Bölgesel Gelişim Ligi finallerine ev sahipliği yapan tesislerde bu hafta U19 finalleri yapılacak. Organizasyon boyunca birçok takım, yerleşkede kamp yaparak maçlarını burada gerçekleştirdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...