Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Amed SK'ya 3-2 mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.
Diyarbakır Stadyumu'nda oynanan mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Italiano, Amed SK'yı galibiyetinden dolayı tebrik etti.
"Maça kötü başladık"
Amed SK'nın karşılaşmaya iyi başladığını belirten Italiano, "Maça kötü başladık, onlar da bunu çok iyi kullandı. Her ne kadar reaksiyon versek de yetmedi. Bugün güzel bir iş çıkarıp seviye atlayabilirdik ama maalesef olmadı. Çünkü rakip gerçekten iyiydi, bizi çok zorladılar." dedi.
İtalyan teknik adam, Amed SK'nın lige yeni yükselmesine rağmen gösterdiği performansa da dikkat çekerek, "Bundan eminim ki buraya gelen her takım çok zorlanacak. Maça kötü başladık, onlar da bunu çok iyi kullandı. Her ne kadar biz reaksiyon versek de yetmedi." ifadelerini kullandı.
"Bence bugün başrolde hakem yoktu"
Karşılaşmada çok sayıda ikili mücadele yaşandığını belirten Italiano, penaltı beklentileriyle ilgili de konuştu.
İtalyan teknik adam, "Bence bize verilebilir bir penaltı vardı. Ama aynı zamanda hakem hem bizler için hem de onlar için düdük çaldı. Bence bu maçta hakemi konuşmaya gerek yok. Şu anda maça bakmalıyız. Çünkü biz gerçekten ilk yarı çok kötüydük, onlar da ilk yarı çok iyiydi." dedi.
Italiano, hakem yönetimiyle ilgili değerlendirmesini, "Biz ikinci yarı iyi oynadık. Onlar da bizim kötülüğümüzü iyi kullandılar ve iyi bir oyun ortaya çıkardılar. Ama bence bugün başrolde hakem yoktu." sözleriyle tamamladı.
"İkinci yarıda iyi bir reaksiyon gösterdik"
Sezonu 27 Haziran'da açtıklarını hatırlatan Italiano, ilk yarıdaki performanslarının kendilerine yakışmadığını söyledi.
Italiano, "27 Haziran'dan itibaren bence bugünkü 45 dakika bize yakışmayan bir 45 dakikaydı. Her zamanki oyunumuzu gösteremedik ama güzel reaksiyon gösterdiğimizi düşünüyorum. Maça tekrar dahil olmak isteyen, maçı kazanmak isteyen bir takımın göstereceği bir reaksiyon gösterdik." ifadelerini kullandı.
Avrupa maçlarının getirdiği yoğunluğa da değinen deneyimli teknik adam, "Tabii ki yorgunluk da vardı. Çünkü Avrupa'da oynadığınız zaman bu yorgunluklar olabiliyor. Çok normal. Ama gerçekten reaksiyondan dolayı çok mutluyum." diye konuştu.
İlk yarıdaki hatalara da dikkat çeken Italiano, "İlk yarı kötüydük, ritmimiz yoktu, hatalar yaptık, top kaybettik ve maça yaklaşımımız bence yanlış oldu. Ama ikinci yarıda iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Güzel bir reaksiyon gösterdik. Maçı da çevirebilirdik ama iş işten geçmişti." dedi.
Trossard'ın dönüş tarihi belli oldu
Italiano, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Trossard'ın yokluğunun hissedildiğini söyledi.
Belçikalı futbolcunun çok kaliteli bir oyuncu olduğunu belirten Italiano, Trossard'ın ağrılarının devam ettiğini ancak yaklaşık 3 hafta içerisinde takıma dönmesini beklediklerini ifade etti.
İtalyan teknik adam, özellikle karşılaşmanın ilk yarısında Trossard'ın eksikliğini hissettiklerini dile getirdi.