Denizlispor Başkanı Erhan Ergil, kulübün tesislerinde yaşanan doğal gaz kesintisine dair açıklama yaptı. Doğal gaz dağıtım şirketi, kulübün yaklaşık 22 ay boyunca ödenmeyen 2 milyon 870 bin liralık borcunun ödenmesini istemiş, ödememelerinin ardından 19 Şubat'ta Merkezefendi ilçesindeki tesislerin gazını kesmişti.
"Bu Borç Bizim Değil"
Başkan Ergil, kulübün mevcut borcunun 22 aylık döneme ait olduğunu ve kendi yönetimlerinin bir ay önce göreve geldiğini belirtti. "Bu borç bize ait değil, bir aydır buradayız. Kendi dönemimize ait borcu öderiz. Ona hazırız," dedi. Ergil, bu durumu "zamanlama" olarak tanımlayarak, borcun tahsil edilmesinin kulübün zorlu dönemdeki moralini bozduğunu söyledi.

Futbolcular Zorluk Yaşıyor
Ergil, yaklaşık 25 futbolcunun tesislerden yararlandığını belirtti. Futbolcuların zorlu koşullarda kalmalarına rağmen aile ortamı oluşturduklarını ve durumu fazla belli etmemeye çalıştıklarını ifade etti. Başkan, futbolcuların klimalı odalarda konaklamalarını sağlamaya çalıştıklarını, duş sorununa ise çözüm aradıklarını belirtti. "Durumu fazla belli etmemeye çalışıyorlar ama onların da mağdur olduğunun farkındayız," diyen Ergil, bu durumda kendilerinin olanaklarıyla mücadele ettiklerini ancak bu sorunun şehrin ve taraftarların desteğiyle çözülebileceğini vurguladı.
Şehir ve Taraftar Desteği Yetersiz Kaldı
Ergil, Denizli şehri ve taraftarlar tarafından destek görmekte zorlandıklarını belirtti. "Bir türlü şehri harekete geçiremedik. Daha doğrusu taraftarları, halkı desteğe çağırmakta başarılı olduk ama destek vermesi gereken yerleri harekete geçiremedik," diyerek, kulübün yaşadığı ekonomik zorlukların üstesinden gelmek için şehrin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.