Süper Lig’in 38. haftasında Trabzonspor’a 2-0 mağlup olan Antalyaspor’da Teknik Direktör Emre Belözoğlu, sezonun değerlendirmesini yaptı ve gündem olan açıklamalarına açıklık getirdi.
“Antalyaspor’la çalışmak benim için büyük bir onurdu”
Sezonun hem zorluklarla hem de değerli tecrübelerle geçtiğini vurgulayan Emre Belözoğlu, “Buraya gelmek, bu tecrübeyi yaşamak benim için mükemmel bir duyguydu. Bu şehirde olmak, bu oyuncu grubuyla çalışmak çok kıymetliydi” dedi. Lig sonunda 44 puan toplamanın değerine dikkat çeken Belözoğlu, “Özellikle bize yakın takımları, daha güçlü kadroları iç sahada oyun olarak yenmek, bizim için çok önemliydi” ifadelerini kullandı.
“Savunmada çok problemli bir takım devraldım”
Antalyaspor’un defansif anlamda zor bir durumda olduğunu belirten Belözoğlu, “62 gol yemiş bir takım devraldık. Elimizden geldiğince defans hattını düzeltmeye çalıştık” dedi. Belözoğlu, mevcut kadroyla çok daha güçlü takımlara karşı oyun üstünlüğü sağladıklarını vurguladı.
“Bir yıl daha sözleşmem var, kalmak istiyorum”
Görevine devam edeceğini açıklayan deneyimli teknik adam, “Benim bir sene daha mukavelem var. Daha hedefi olan, daha dinamik bir takım kurmak istiyorum” şeklinde konuştu. Belözoğlu, Antalya’nın bu takımı daha fazla sahiplenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
“14 milyon Euro kulüp için gerekli”
Eyüpspor maçının ardından gündeme gelen 14 milyon Euro çıkışıyla ilgili konuşan Belözoğlu, bu parayı kendisi için talep etmediğini net ifadelerle dile getirdi:
“Bu paraya kulübün ihtiyacı var. Antalyaspor’un başarısı için bu paraya ihtiyacı olduğunu söyledim, kendi adıma istediğim bir para değildi. Ben Anadolu kulüplerine para kazanmak için gelmedim. Geçmişte de hiçbir takımdan tazminat almadan ayrıldım. Burada kalmak, güçlü bir kadroyla daha fazlasını başarmak istiyorum.”