Antalyaspor Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, İspanyol basınına verdiği röportajda teknik direktörlük kariyeri, Jose Mourinho’nun performansı ve Arda Güler’in gelişimi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
"Türkiye'de teknik direktörlük daha zor"
Emre Belözoğlu, Diario AS’a yaptığı açıklamada Türkiye'deki teknik direktörlük şartlarının İspanya’ya göre daha zor olduğunu şu sözlerle ifade etti:
"Türkiye zor bir ülke. Burada teknik direktörlük yapmanın İspanya'dan daha zor olduğunu düşünüyorum. Burada sadece saha içinde değil, saha dışında da birçok zorluğun üstesinden gelmeniz gerekiyor. Hedefim, oynadığım takımlarda bir gün teknik direktörlük yapmak."
Belözoğlu, futbolculuk döneminde kısa süreliğine forma giydiği Atletico Madrid'e bir gün teknik direktör olarak dönme ihtimali için “Neden olmasın?” ifadesini kullandı. Aynı duyguların Fenerbahçe için de geçerli olduğunu vurguladı.
"Mourinho büyük bir isim ama ilk sezonu başarısızdı"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho hakkındaki görüşlerini de paylaşan Belözoğlu, tecrübeli teknik adamın beklentileri karşılayamadığını belirtti:
“Mourinho, büyük bir teknik direktör. Dünya çapında büyük bir isim. Varlığı Türk futbolu için değerli ama iyi bir sezon geçirmedi, bir başarısızlıktı. İnsanların beklentileri vardı ve Mourinho geldiğinde beklentiler daha da arttı. Çünkü o dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri. Çok üzgünüm ama onun için çok iyi bir yıl değildi.”
Arda Güler'e övgü: “İlahi bir yetenek”
Real Madrid'de forma giyen Arda Güler hakkında övgü dolu ifadeler kullanan Belözoğlu, genç yıldızın çok özel bir yeteneğe sahip olduğunu şu sözlerle anlattı:
"Güler gibi doğuştan gelen, ilahi bir yeteneğe sahip çok az futbolcu var. O kendi başına parladı."
Yeni teknik direktör Xabi Alonso ile birlikte Arda'nın performansının daha da yükseleceğini söyleyen Belözoğlu, “Arda Güler her zaman gelişiyor. Bu yıl zaten harika işler yaptı ancak Xabi Alonso'nun gelişiyle çok farklı bir Arda göreceğiz. Gelişecek. Bu sezon daha yetenekli bir Arda göreceğiz." ifadelerini kullandı.
Arda’nın karakterine de değinen Belözoğlu, milli futbolcu için şu yorumu yaptı:
"En zor dalgalarda sörf yapmayı sever. İnsanların beklentilerini karşılamaya çalışırsanız, kimseyi mutlu edemezsiniz. Ama dışarı çıkıp kendinizle rekabet ederseniz, herkesin size hayran olmasını sağlarsınız. Bence yıldızlar kariyerlerine bu şekilde yaklaşmalı."