Türkgün | Futbol | Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamasından rekor gelir: 250 milyon TL’yi aştı

Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamasından rekor gelir: 250 milyon TL’yi aştı

Galatasaray Kulübü, Champions Fest adıyla Yenikapı'da düzenlediği şampiyonluk kutlamasından 250 milyon lirayı aşkın gelir elde etti. GS Plus premium üyelik, GS Store satışları ve sponsorluk anlaşmalarıyla büyük bir gelir yakalayan sarı-kırmızılı kulüp, organizasyonun maliyetini de karşılamış oldu.

Galatasaray Kulübü, Champions Fest adıyla Yenikapı'da düzenlediği şampiyonluk kutlamasından 250 milyon lirayı aşkın gelir elde etti. GS Plus premium üyelik, GS Store satışları ve sponsorluk anlaşmalarıyla büyük bir gelir yakalayan sarı-kırmızılı kulüp, organizasyonun maliyetini de karşılamış oldu.

KAYNAK: AA

Süper Lig’de 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, 24-25 Mayıs tarihlerinde İstanbul Yenikapı’da düzenlediği “Champions Fest” organizasyonuyla büyük ilgi gördü

Kutlamadan 250 milyon TL’yi aşkın gelir

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, etkinlikten elde edilen toplam gelirin 250 milyon TL'yi geçtiğini açıkladı.
Yazgan, “Premium üyelikten yaklaşık 150 milyon lira kazandık. Alan içindeki GS Store satışından 25 milyon lira ciro yapıldı. Türkiye genelindeki mağazalarımızda ise 80 milyon liralık satış gerçekleşti” dedi.

“Sponsorluklar maliyetin üzerine çıktı”

Organizasyonun yaklaşık 70 milyon TL’ye mal olduğunu belirten Yazgan, “Sponsorluk gelirlerimiz maliyetin üzerine çıktı” ifadesini kullandı. Etkinliğe GS Plus uygulamasını indirerek katılan taraftarlar ücretsiz olarak alana giriş yaparken, premium üyeler kupa törenini ayrıcalıklı alanda izleme fırsatı buldu.

“Stadımızda yapmak kolaydı ama farklı bir şey istedik”

Kutlamaların kısa sürede planlandığını belirten Yazgan, şu sözlerle organizasyonun arkasındaki motivasyonu açıkladı:

“Dünyanın en kolay şeyi stadımızda, Başakşehir maçından sonra bir organizasyon yapmaktı. Biz farklı bir şey yapmak istedik. Galatasaray’ı seven herkesin aidiyetini güçlü tutmamız gerekiyordu. Stada gelemeyen, ekonomik olarak zorlanan, kombine alamayan, forma alamayan taraftara ulaşmak istedik.”

“Drone gösterisi iptal edildi”

Etkinlik gecesi yaşanan hava koşulları nedeniyle planlanan drone gösterisinin yapılamadığını belirten Yazgan,
“Yaklaşık 1500 adet drone ile yapacağımız gösterileri iptal etmek zorunda kaldık. İstanbul’un dört noktasından 250’şer drone kaldıracaktık” ifadelerini kullandı.

“750 bin kişilik dev kutlama”

Yazgan, kutlamalara yaklaşık 750 bin taraftarın katıldığını belirterek, organizasyonun güvenli bir şekilde tamamlanmasının memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

“Yüzbinlerce kişi oraya geldi. Bir kişinin bile burnu kanamadan gece tamamlandı. Taraftarımız kutlamaların gururunu yaşasın.”

Güvenlikte 8.500 polis görev aldı

Kutlamanın güvenliğini sağlamak adına İstanbul Emniyeti yoğun önlemler aldı. Yazgan, kutlama günü 8.500 polisin görev yaptığını belirterek, İstanbul Valiliği ve emniyet güçlerine teşekkür etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...