Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da teknik direktör İlhan Palut, yeni sezon hazırlıkları kapsamında transfer çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Murat Kurum Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Palut, yeşil-beyazlı ekibin 5 bölgeye transfer yapmak istediğini söyledi.
"5 ana transfer yapmak istiyoruz"
Kamp çalışmalarının yoğun tempoda sürdüğünü belirten İlhan Palut, 11 Temmuz'da başlayacak Slovenya kampının hazırlık sürecinde önemli bir aşama olacağını ifade etti.
Transfer planlamasına değinen deneyimli teknik adam, şu ifadeleri kullandı:
"Takıma 5 ana transfer yapmak istiyoruz. Bunlar stoper, orta saha, sol bek ve iki kanat oyuncusundan oluşacak."
Jevtovic sözleri
Takımdan ayrılan futbolculara teşekkür eden Palut, özellikle Jevtovic'in ayrılığına üzüldüğünü dile getirdi.
"Jevtovic'in devam etmesini istedik. Ancak kontrat ücreti konusunda ortak bir zeminde anlaşılamadı ve aramızdan ayrıldı. Bu şehre uzun yıllar hizmeti oldu. Duygusal anlamda üzüldüğüm bir oyuncuydu."
Palut ayrıca Jin-Ho Jo ile Svendsen'in izinli olduğunu ve kendilerine kulüp aradıklarını açıkladı.
Genç oyunculara güveniyor

Yeni sezon planlamasını yönetimle birlikte yaptıklarını belirten Palut, genç futbolculara forma vermekten çekinmeyeceğini söyledi.
"Burada iyi bir takım kuralım, başarılı olalım ve meydan okuyan bir Konyaspor oluşturalım noktasında birleştik. Şu anda daha çok gençler ağırlıklı bir kadroyla çalışıyoruz. Takımdaki gençlere süre vermeyi düşünüyorum ve bundan da keyif alıyorum."
Palut, denemeye alınan Dwomoh, Fofana ve Konate hakkında ise Slovenya kampının ardından nihai kararın verileceğini ifade etti.
Slovenya kampında 4 hazırlık maçı
Yeşil-beyazlı ekip, 11-30 Temmuz tarihleri arasında Slovenya'da kamp yapacak.
Konyaspor, kamp sürecinde Zorya Luhansk, Zalaegerszegi, Hull City ve Al İttihad Kalba ile hazırlık maçlarında karşı karşıya gelecek.