Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, derbi galibiyetinin ardından açıklamalarda bulunarak takımının performansını değerlendirdi.
Rakibin oyun planına karşı doğru hazırlandıklarını belirten Buruk, ilk yarıda ortaya koydukları oyunun sezonun en iyi performanslarından biri olduğunu söyledi.
"Bu sene oynadığımız en üstün maçlardan biriydi"
Fenerbahçe'nin ilk 11'ini gördükten sonra rakibin geçiş oyununu hedefleyeceğini düşündüklerini ifade eden Okan Buruk, Galatasaray'ın sahaya doğru yayıldığını belirtti.

Buruk, "İlk yarıdaki hareketliliğimiz, rotasyonlarımız, kanat bek rotasyonları, stoper orta saha rotasyonlarıyla çok fazla alan bulduk. Hat kırıcı pasları doğru attık. Çok fazla pozisyona girdik. Bu sene oynadığımız en üstün maçlardan biriydi açık ara. Çok daha farklı bir skor konuşabilirdik." dedi.
İkinci yarıda skorun 2-1'e gelmesinin ardından takımın biraz daha çekingen oynadığını dile getiren Buruk, "İkinci yarı yine çok fazla pozisyonumuz var. Çok üstün oynadığımız bir maçtı. Verilere bakınca inanılmaz bir fark var. Oyuncularım çok iyi oynadı." ifadelerini kullandı.
"Bir maç kazandık ama hiçbir şey kazanmadık"
Galatasaray taraftarının desteğine de değinen Okan Buruk, tribünlerin takıma önemli bir enerji verdiğini söyledi.
Buruk, "Büyük Galatasaray taraftarı bizi destekledi, onlarla beraber coştuk. Takımımız baskıya giderken onların verdiği hırsla yaptı. Bir derbiyi olabildiğinin en iyisi şekliyle oynadı oyuncularım. Önemli bir galibiyet." diye konuştu.
Ligde liderliklerini sürdürdüklerini hatırlatan Buruk, "Bir maç kazandık, derbi kazandık ama hiçbir şey kazanmadık. Liderliğimiz devam ediyor ama Konya deplasmanı yine zor olacak, Şampiyonlar Ligi var, Amedspor maçı var." değerlendirmesinde bulundu.
Batrakov'un gelişimine dikkat çekti
Okan Buruk, Galatasaray'ın genç oyuncusu Batrakov'un performansını da değerlendirdi.
Batrakov'un farklı bir oyun anlayışına sahip takıma geldiğini belirten Buruk, "Farklı bir oyuna geldi burada, kendi oynadığı takım ikinci bölgede savunma yapan, rakibin hatalarını bekleyen bir takımdan ön alan baskısını yapan bir takıma geldi. Osimhen ile birlikte bunu çok iyi yapmaya başladı ve orta sahaya da geldi bugün." dedi.
Genç futbolcunun topsuz oyununu her geçen gün geliştirdiğini vurgulayan Buruk, "Oyun aklı da çok önemli. Genç, gelişime açık, bu tür bir profil çok önemli. Ne deseniz ona açık ve kafasını yoruyor. Galatasaray için çok önemli bir kazanç oldu. Üstüne koyarak gideceğine umut ediyorum." ifadelerini kullandı.