Premier Lig’de ramazan ayı boyunca maçlarda iftar molası uygulanacak. Müslüman futbolcuların oruçlarını açabilmeleri için karşılaşmalar uygun bir anda kısa süreliğine durdurulacak.
İngiliz kamu yayıncısı BBC’nin haberine göre, maç öncesinde orucunu açması gereken oyuncuların bilgisi alınacak ve iftar vaktinde oyuna kısa bir ara verilecek. Karşılaşma, kale vuruşu, serbest vuruş ya da taç atışı gibi oyunun doğal olarak durduğu bir anda kesilecek.
Haberde, takımlar ve maç görevlilerinin mola gerekip gerekmediğini önceden değerlendireceği ve duraklama için yaklaşık bir zaman belirleyeceği aktarıldı. Ayrıca bu aranın su molası veya taktiksel mola olarak kullanılmayacağı vurgulandı.
Benzer uygulama, İngiltere Futbol Ligi’nin alt kategorilerinde ilk kez 2021 yılında hayata geçirilmişti.