Süper Lig’in 16. haftasında sahasında Başakşehir’e 2-0 mağlup olan Samsunspor’da, teknik direktör Thomas Reis, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı ve takımın son durumunu değerlendirdi.
“Yaptığımız iki hatadan dolayı goller yedik”
Karşılaşmada çok fazla pozisyon yaşanmadığını ifade eden Thomas Reis, maçın genel gidişatını değerlendirerek, “Maçta çok pozisyon olmadı. İlk yarıda rakip daha çok topa sahip oldu. İkinci yarıya daha iyi başladık. Maçın ilerleyen dakikalarında oyuncularımızdan bazıları yoruldu. Yaptığımız iki hatadan dolayı goller yedik. Yenildiğimiz için üzgünüz.” dedi.
Reis, fikstür yoğunluğuna da dikkat çekerek, “Perşembe günü Konferans Ligi’nde final maçına çıkacağız. Devre arasına kadar Mainz maçı hariç biri lig, biri kupa olmak üzere iki maçımız daha olacak.” ifadelerini kullandı.
Sakatlıklar ve performans vurgusu
Takımdaki eksik oyuncuların performansı etkilediğini belirten Alman teknik adam, “Sakat oyuncularımız var. Onlar da dönünce de sonrasında da nasıl bir performans göstereceğimize bakacağız.” diye konuştu.
Taraftar tepkilerine sert çıkış
Islıklamalarla ilgili düşüncelerini açık bir dille paylaşan Reis, “Tepkilere anlam veremiyorum. Taraftarlar galip gelmek istiyor. Hayal kırıklıklarını anlıyorum ama oyuncuları ıslıklamayı anlayamıyorum.” dedi.
Bu tepkilerin oyuncuları olumsuz etkilediğini vurgulayan Reis, “Bu tepkilerin takıma fayda sağlamadığını görüyoruz. Bana tepki gösterselerdi bundan rahatsız olmazdım. Bu tepkiyle oyuncular olumsuz etkilendi.” ifadelerini kullandı.
“Keşke o tepkileri bana gösterselerdi”
Oyuncularını koruması gerektiğini dile getiren Thomas Reis, “İlk defa taraftarımızla ilgili bir şikayette bulunmak istiyorum. Gösterdikleri tepkiyi anlayamadım. Keşke o tepkileri bana gösterselerdi. Sonuçta takımdan sorumlu olan benim. Hoca olarak her zaman oyuncularımı korumam gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Geçmiş sezon hatırlatması ve birlik mesajı
Geçen sezonki başarıların unutulmaması gerektiğini vurgulayan Reis, “Geçen sene gösterilen performansı unuttular. Bu takım ligi geçen sene üçüncü bitirdi. Geçen yıl bu dönemlerde alınan puanın sadece 3 puan gerisindeyiz. Avrupa’da da 5 maçta 10 puanımız var.” dedi.
Takım içi birlikteliğe dikkat çeken deneyimli çalıştırıcı, “Maç bitince oyunculara kenetlenmek gerektiğini söyledim. Çekirdek kadro tam bir aile konumunda. Birbirimizi korumak ve kenetlenmek lazım.” ifadelerini kullandı.
Yorgunluk, hatalar ve forma rekabeti
Performans düşüşünün nedenlerini de değerlendiren Reis, “Yorgunluk performanstaki ana sebep değil. Bugün bazı oyuncular konsantre olmada da sıkıntı yaşadılar.” dedi.
Eksiklerin forma rekabetini azalttığını belirten Reis, “Eksiklerimiz nedeniyle 11’de forma savaşı kızışmadı. Oyuncuların rahat olması nedeniyle de bu sonuçları almış olabiliriz.” ifadelerini kullandı.
Ocak ayı beklentisi
Genç oyunculara şans verdiklerini hatırlatan Thomas Reis, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
“Gençlere de şans veriyoruz. Umarım, ocak ayında tam kadroyla birlikte forma savaşı tekrardan kızışır ve tekrardan savaşmaya devam ederiz.”