İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Thomas Tuchel, UEFA Uluslar Ligi aday kadrosunun açıklanmasının ardından Wembley Stadı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Chelsea’nin yıldızı Cole Palmer’ın kadroda bulunmamasına ilişkin konuşan Tuchel, “Yeterince 10 numaramız var ve bir önceki kampta bulunan oyunculardan şaşmıyoruz” dedi. Önceki kamptaki birliktelikten memnun kaldıklarını belirten teknik adam, o süreçte yer alan futbolculara güven duyduğunu vurguladı.
19 YAŞINDAKİ JOSH KING’E İLK DAVET
Fulham forması giyen Josh King’i ilk kez kadroya çağıran Tuchel, 19 yaşındaki futbolcuyu “heyecan verici ve çok yönlü” olarak nitelendirdi. King’in takıma esneklik kazandıracağını söyledi.
İlk kez davet edilen Jobe Bellingham’ın da Borussia Dortmund’da ritmini bulduğunu belirten Tuchel, genç oyuncunun sezona iyi başladığını kaydetti.
Hücumun sağ tarafında öncelikle Morgan Rogers ve Rio Ngumoha’yı düşündüğünü açıklayan Tuchel, Josh King’i de bu bölgede deneyebileceklerini ifade etti.
Tuchel, Ballon d’Or kazanan ve millî takımda forma giyme rekoruna yaklaşan kaptan Harry Kane’in başarılarını da “olağanüstü” olarak değerlendirdi.