Süper Lig'de sezonu ikin sırada tamamlayan Galatasaray'da gözler yapılacak başkanlık seçimlerinde. Sarı kırmızılı kulüpte başa gelecek yönetim teknik kadroyu ve transfer olacak oyuncuları belirleyecek. Aytaç Kara ve Alpaslan Özrtük'ü renklerine bağlayan Galatasaray'da seçiminin ne zaman yapılacağı ve başkan adaylarının kimler olduğu araştırılıyor.

Milyonlaca Galatasaray taraftarı seçimlerin ayrıntıları merak ediliyor.

Galatasaray Başkanlık seçimiyle ilgili Galatasaray Futbol Klübünden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

GALATASARAY BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlığı tarafından seçimle ilgili yeni bir açıklama yapıldı.

Açıklamada "29 Nisan 2021 tarihinde yapılacağı duyurulan Divan Kurulu Başkanlık Seçimini, geniş katılımlı Genel Kurul niteliği taşıdığından T.C. İçişleri Bakanlığının ilgili genelgesi uyarınca ileri bir tarihe ertelemiş ve seçim tarihini bilahare açıklayacağımızı duyurmuştuk. Yeni dönem (2021-2024) Divan Kurulu Başkanlık Seçimi, yetkili mercilerin izin vermesi şartıyla, 18 Haziran 2021 Cuma günü 10.00 -15.00 saatleri arasında Galatasaray Lisesi’nde yapılacaktır" denildi.

gs

2021 GALATASARAY BAŞKAN ADAYLARI

Yiğit Şardan

Eşref Hamamcıoğlu

Burak Elmas

Metin Öztürk

Işın Çelebi, Galatasaray'da başkan adaylığından çekilme kararı aldı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yapılacak seçimde aday olmayacağını duyurdu.

"GÖREVE GELİRSEK 2022'DE SEÇİM YAPACAĞIZ"

Galatasaray Kulübünde 19 Haziran'da yapılacak seçimli genel kurulda başkanlık için Metin Öztürk, seçilmesi durumunda 28 Mayıs 2022'de kulübü yeniden seçime götüreceğini söyledi.

Seçimde son düzlüğe girildiğini aktaran Öztürk, "Galatasaray son 2 yılda özellikle mahkeme köşelerinde çok hırpalandı. Geçmişle ilgili olumsuz şeyler konuşmak yerine ileri bakıyoruz. Galatasaray'ı mahkeme kapılarından kurtarıp fabrika ayarlarına döndüreceğiz. Gelecek 3 yıl için tüm taahhütlerimizin arkasındayız. Üç yıllığına geliyoruz ama biz 1 yıl sonra 28 Mayıs 2022'de kulübü seçime götüreceğiz. Bir yıl sonra gelip güvenoyu alacağız. Çok başarılı olsak da büyük bir yüzdeyle gelsek de 28 Mayıs 2022'de seçim olacak." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi