Can Gönül İzmit'te yetiştirme yurdunda büyüdü ve kamu kurumunda işe başlamak üzereyken ailesinin diğer bireylerini öğrendi. Can Gönül Milli Futbolcu Gökhan Gönül ile kardeş olduğunu öğrendi. Bu gelişme Türkiye'nin gündemine oturdu ve kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Can Gönül Gökhan Gönül'ün kardeşi mi? Can Gönül kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar...

GÖKHAN GÖNÜL'DEN CAN GÖNÜL AÇIKLAMASI

Milli futbolcu Gökhan Gönül, "Ben de annesiz büyüdüm. Babaannem beni büyüttü. Ben, Can'ın neler yaşadığının farkındayım. Bir an önce aramıza gelmesini istiyoruz. Aile olarak bir araya gelelim, görüşelim. Zaten Can'ın en çok istediği şey bu." ifadelerini kullandı.

İzmit'te yetiştirme yurdunda büyüyen ve Gökhan Gönül'ün kardeşi olduğu ortaya çıkan Can Gönül'ün, yıllar önce birlikte çalıştığı Ahmet Torun, kendilerine kimsesiz olduğunu söylediğini anlattı.

can gönülü

"DUYUNCA ÇOK ŞAŞIRDIK"

Gönül'ün, yıllar önce birlikte çalıştığı Ahmet Torun, kendilerine kimsesiz olduğunu söylediğini anlattı. Torun, "2012 yılında Can bize başvurdu biz de kendisini işe aldık. Güzel bir insandı, çalışkandı. Oradan bir tanışıklığımız olmuştu daha sonra kendisini televizyonda gördük. Gökhan Gönül'ün kardeşi olduğunu duyunca çok şaşırdık." dedi.

O zamanlar yurtta kaldığını ve kimsesi olmadığını biliyorduk. 1 sene burada çalıştıktan sonra ayrıldı. O zamanlar ailesi olduğundan haberi yoktu, biz ailesini bulduğu için çok mutlu olduk inşallah kendisi için daha hayırlı olur" dedi.

CAN GÖNÜL KİMDİR? NELER SÖYLEDİ?

Gökhan Gönül'ün annesi, babası ve diğer kardeşlerinin kendi nüfus kayıt örneğindeki anne, baba ve kardeş isimleriyle uyduğunu ifade eden Can Gönül, İki yaşımda yetiştirme yurduna verilmişim. O yaşımdan 18 yaşıma kadar zaten devlet bana sahip çıktı. 18 yaşından sonra bana memuriyet hakkı tanındı. Memur olabilmek için gittiğim kurumda benden evraklar istendi. Evraklar arasında nüfus kayıt örneği de vardı. Bende nüfus kayıt örneğimi aldığımda orada ailemi gördüm. Orada yazılı isimler vardı ama bunlar benim ailem mi değil mi bilmiyorum. Kim olduklarını da bilmiyordum. İlk kez denk geldim o isimlere. Hayatımda ilk kez nüfus kayıt örneği görmüştüm.ö dedi.

'MAÇ İZLERKEN DOĞUM TARİHİNİ DUYDUM'

Uzun süre ailesini arayıp umudunu yitirdiği sırada futbol maçı izlerken duyduğu doğum gününün her şeyi değiştirdiğini ifade eden Can Gönül ''Bir gün Fenerbahçe maçını izlerken spikerin 4 Ocak 1985 doğumlu Gökhan Gönül bilgisi verildiğini duydum. Ben bunu duyar duymaz nüfus kayıt örneğine koştum ve doğum tarihinin benim nüfus kayıt örneğimdeki Gökhan isimli kişiyle eşleştiğini gördüm. Daha sonra internet kafeye gittim, Gökhan Gönül'ün ailesine baktım. Aile üyelerinde Volkan Gönül, Hakan Gönül gibi isimler vardı, benim nüfus kayıt örneğimde de bu iki isim vardı. Anne baba isimleri de aynı, Gökhan Gönül'ün evlenme tarihi bile benim nüfus kayıt örneğimdeki isimle uyuşuyor. Bu durumda Gökhan Gönül'ün ağabeyim olduğunu düşündüm.'' diye konuştu.

'AMCAM BENİ KABULLENMİŞ'

Ailede bir tek amca ile temas kurduğunu belirten Can Gönül, şöyle konuştu:

Belgeleri kontrol ettim ve her şey birbiriyle tutuyordu, sonunda bir ailem olduğunu öğrendim. Daha sonra Bursa'da bir amcam olduğunu öğrendim ve onun yanına gittik. Erol Gönül'ün yanına gittiğimizde beni yanlarına almadılar, ağabey dediğim insanlarla gittim ve onlar konuştular. Amcam benim gibi bir çocukları olduğunu kabullendi ama babam beni inkar etmiş.

'AİLEMİN KİM OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İSTİYORUM'

Gönül ailesinden maddi olarak herhangi bir beklentisi olmadığını söyleyen Can Gönül, sözlerine şöyle devam etti:

Bana zaten devlet tarafından memuriyet hakkı tanındı. 17 senedir tek başıma büyüdüm, her şeyi tek başıma yaşadım. Benim Gönül ailesiyle maddi bir beklentim yok, benim tek amacım ailemin kim olduğunu öğrenmek istiyorum. Annemin ve babamın kim olduğunu öğrenmek istiyorum.

 

Editör: Haber Merkezi