‘’NARÇİÇEĞİ” PROJESİYLE BUGÜNE KADAR 204 AİLEYE HİZMETLER ULAŞTI

Gülnar Belediyesi kontrolünde gerçekleşen “Narçiçeği” projesi, günlük ev ve bakım hizmetlerini yapmakta zorlanan yaşlı ve hasta vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Her hafta ilçemizin bir mahallesinde vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti verilmeye devam ediyor.

EV TEMİZLİĞİ VE GÜNLÜK BAKIMLAR YAPILIYOR

Sosyal Yardım İşler tarafından görevlendirilen beş personel, evdeki günlük rutin işlerini yapmakta zorlanan yaşlılara destek olarak temizlik hizmetleri veriyorlar. Evde yalnız yaşayan ve ihtiyaç sahibi vatandaşların evinin süpürülmesi, yerlerin ve camların silinmesi, halıların ve koltuklarının silinmesi, evinin gerekiyorsa ilaçlamasının sağlanması vb. gibi hastanın yaşadığı ortamın sağlık koşullarına uygun hale getirilmesi de hizmetler arasında yer alıyor.

PERSONELLER YAŞLILARA HER TÜRLÜ KONUDA YARDIMCI OLUYOR, HAYIR DUALARIYLA UĞURLANIYOR

Ciddi sağlık sorunları olan, yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç üyelerin sakal, saç tıraşları da Sosyal Yardım İşleri tarafından görevlendirilen iki personel tarafından yapılıyor. Sosyal Yardım İşler Birimi tarafından görevlendirilen sağlık teknikerimiz tarafından Sağlık sorunu yaşadığı tespit edilen hasta ve yaşlı vatandaşlar hastanelerin ilgili bölümlerine yönlendirilirken, elbise ve kıyafet ihtiyacı ise “Çanakkale Yardımlaşma Bankamız” aracılığıyla temin ediliyor. Proje kapsamında şikâyetleri ve istekleri dinlenen vatandaşların sosyal ve ekonomik sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapılırken, aktarılan sorunların belediyenin imkânları ölçüsünde çözümlenmesi ya da ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirilmesi alanında da yardımcı olunuyor. Gülnar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri tarafından görevlendirilen personeller “Hayır Duaları”yla uğurlanıyor.

Editör: Haber Merkezi