Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Adana’nın Saimbeyli ilçesinde saat 04.02’de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kayseri ve Gaziantep’te hissedilen deprem sonrası AFAD, “An itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.
AFAD’dan Saimbeyli depremi açıklaması
AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Adana’nın Saimbeyli ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin çevre illerde de hissedildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Adana ilimizin Saimbeyli ilçesinde saat 04.02’de meydana gelen ve Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kayseri, Gaziantep illerimizde hissedilen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız”
Saha tarama çalışmaları devam ediyor
AFAD, deprem sonrası saha tarama çalışmalarının devam ettiğini bildirirken, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.