Türkgün | Gündem | Ankara’dan İzmir’e: Sosyal konut kura heyecanı devam ediyor

Ankara’dan İzmir’e: Sosyal konut kura heyecanı devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ iş birliğiyle yürütülen "Yüzyılın Sosyal Konut Projesi" kapsamında, Ankara’da inşa edilecek konutların hak sahipleri yarın gerçekleştirilecek kura çekimiyle belirlenecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ iş birliğiyle yürütülen "Yüzyılın Sosyal Konut Projesi" kapsamında, Ankara’da inşa edilecek konutların hak sahipleri yarın gerçekleştirilecek kura çekimiyle belirlenecek.

KAYNAK: AA

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak öne çıkan 500 bin konutluk projede kura takvimi planlandığı şekilde ilerliyor.

Ankara’daki konutların hak sahipleri de yarın yapılacak kura ile belirlenecek. Yaklaşık 31 bin 73 ailenin yeni evlerine kavuşacağı kura süreci, TOKİ’nin resmi YouTube kanalı ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Sonuçlar e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek

Kura çekiminin tamamlanmasının ardından kesinleşen isim listeleri, noter onayından geçerek akşam saatlerinde e-Devlet Kapısı üzerinden erişime açılacak. Hak sahipleri, kura sonucuna göre bir sonraki aşamada sözleşme imzalama ve ödeme süreçleri hakkında bilgilendirilecek.

29 Aralık 2025-1 Mart arasında, Adıyaman, Şırnak, Hakkari, Siirt, Van, Mardin, Ağrı, Batman, Iğdır, Bitlis, Kars, Muş, Ardahan, Antalya, Bingöl, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Rize, Erzurum, Malatya, Erzincan, Şanlıurfa, Trabzon, Tokat, Amasya, Manisa, Sivas, Kastamonu, Aydın, Giresun, Kilis, Sinop, Niğde, Ordu, Aksaray, Karabük, Samsun, Nevşehir, Bartın, Elazığ, Kayseri, Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Yalova, Kırıkkale, Yozgat, Kütahya, Bilecik, Çankırı, Bolu, Tekirdağ, Balıkesir, Kocaeli, Eskişehir, Karaman, Konya, Sakarya, Mersin, Kırklareli, Diyarbakır, Adana, Çanakkale, Gaziantep, Bursa, Uşak, Isparta, Burdur, Edirne, Denizli ve Osmaniye'de kura çekimleri tamamlandı. Böylece 75 ilde toplam 331 bin 833 konutun hak sahipleri noter huzurunda belirlendi.

Kura çekimlerinde sona geliniyor

Bu haftanın takvimine göre yarın Ankara'da 31 bin 73, 4 Mart Çarşamba Muğla'da 6 bin 417, 6 Mart Cuma İzmir'de 21 bin 20 ve Hatay'da 13 bin 289 konutun daha hak sahipleri belirlenecek.

Bu hafta 4 ilde 71 bin 799 konutun daha hak sahiplerini bulmasıyla 79 ilde 403 bin 632 konut için kura çekimi tamamlanacak.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...