Türkgün | Gündem | Artvin’de kar nedeniyle araçlar yolda kaldı, sürücüler ateş yakıp ısındı

Artvin’de kar nedeniyle araçlar yolda kaldı, sürücüler ateş yakıp ısındı

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı, Gürcistan sınırındaki Camili bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar kapanırken, sürücüler ateş yakarak ısınmaya çalıştı, çocuklar ise karın keyfini çıkardı.

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı, Gürcistan sınırındaki Camili bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar kapanırken, sürücüler ateş yakarak ısınmaya çalıştı, çocuklar ise karın keyfini çıkardı.

KAYNAK: DHA

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı, Gürcistan sınırında yer alan Camili bölgesinde etkili kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Ekipler, iş makineleriyle kardan kapanan yollarda çalışma yürütürken, yolda kalan sürücüler, ateş yakarak ısınmaya çalıştı, çocuklar ise oyuncaklarıyla oynayarak karın keyfini çıkardı.

Kent genelinde etkisini artıran yağışların ardından yüksek kesimlerde başlayan kar, bazı bölgelerde yolların kapanmasına neden oldu. Borçka’ya bağlı Macahel Havzası’nda etkili olan yoğun kar, ulaşımı olumsuz etkiledi. 

KAr kalınlığı 3 metreyi buldu

Borçka ilçesi sınırlarında, Gürcistan’a komşu olan denizden yaklaşık 2 bin metre yüksekteki Camili (Macahel) bölgesinde kar kalınlığı yer yer 3 metreye ulaştı. Etkili olan kar nedeniyle birçok sürücü yolda zor anlar yaşadı. 

Uzun süre yolun açılmasını bekleyen vatandaşlar, soğuktan korunmak için ateş yakarak ısınmaya çalışırken, kara saplanan araçlar ise küreklerle yapılan çalışmalar sonucu kurtarıldı. 

Yolda bekleyiş sırasında bazı sürücülerin çocukları ise oyuncaklarıyla oynayarak karın keyfini çıkardı. İl Özel İdare, belediye ve Karayolları ekipleri, iş makineleriyle kardan kapanan yollarda çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...