Türkgün | Gündem | Bakan Fidan'dan ABD ve İran'a çağrı: 'Saldırıları durdurun, müzakereye dönün'

Bakan Fidan'dan ABD ve İran'a çağrı: 'Saldırıları durdurun, müzakereye dönün'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran ile ABD arasındaki gerilime ilişkin yaptığı açıklamada, karşılıklı saldırıların endişe verici bir tırmanma eğilimine girdiğini belirterek taraflara müzakere masasına dönme çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran ile ABD arasındaki gerilime ilişkin yaptığı açıklamada, karşılıklı saldırıların endişe verici bir tırmanma eğilimine girdiğini belirterek taraflara müzakere masasına dönme çağrısında bulundu.

KAYNAK: İHA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sofya’da Bulgaristan Dışişleri Bakanı Velislava Petrova-Chamova ile düzenlediği ortak basın toplantısında İran–ABD hattındaki gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  İran -ABD arasındaki müzakereleriyle ilgili "Son birkaç güne kadar müzakerelerde olay, bazı cümlelerde kalmıştı. Artık o kelimelerin de tamamlanmasıyla bir anlaşmaya ulaşılacağı konusunda hepimizin kanaati oluşmuştu. Ama iki gün önce başlayan karşılıklı saldırıların bir tırmanma riski eğilimi içinde olduğunu görüyoruz. Bu bizi endişelendirmekte. Bir an önce tarafların karşılıklı saldırılarını, taarruzlarını durdurup müzakere masasına dönmeleri ve bitirmeye yaklaştıkları metni bitirmelerini tavsiye ediyoruz. Çalışmalarımız, çabalarımız da bu yönde. Savaşın tırmanmasının, gerilim artmasının, yeniden topyekun savaş ortamına dönülmesinin hiç kimseye bir faydası olmadığını hep beraber gördük. Ne kadar zor olsa da, sinir tüketici olsa da müzakerelerin nihai noktaya taşınması bir amaç olmalı. Bunu bitirmeliler" dedi.

AYRINTILAR GELİYOR…

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...