Türkgün | Siyaset | Bakan Gürlek, Arnavutluk ve Cezayirli mevkidaşlarıyla Uluslararası Adalet Zirvesi'nde görüştü

Bakan Gürlek, Arnavutluk ve Cezayirli mevkidaşlarıyla Uluslararası Adalet Zirvesi'nde görüştü

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul'daki Uluslararası Adalet Zirvesi kapsamında Arnavutluk, Cezayir ve Türkmenistan'dan yetkililerle bir araya gelerek adli iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul'daki Uluslararası Adalet Zirvesi kapsamında Arnavutluk, Cezayir ve Türkmenistan'dan yetkililerle bir araya gelerek adli iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

KAYNAK: AA

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Adalet Zirvesi kapsamında Arnavutluk, Cezayir ve Türkmenistan’dan üst düzey yetkililerle bir araya geldi.

ülkeler arasında  iş birliği ele alındı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Gürlek, “Adaletin Geleceği: İnsanlık İçin Ortak Sorumluluk” temasıyla gerçekleştirilen zirvenin ikinci gününde diplomatik temaslarını sürdürdü.

Gürlek, Arnavutluk Adalet Bakanı Toni Gogu ve Cezayir Adalet Bakanı Lotfi Boudjemaa ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Bakan Gürlek, daha sonra Türkmenistan Adalet Bakan Yardımcısı Sapa Jumaev ile de görüştü. Görüşmelerde, ülkeler arasında adalet alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve ortak çalışma imkanları ele alındı.

Toplantılara Adalet Bakan Yardımcısı Burak Ceyhan, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Ömer Serdar Atabey ile Personel Genel Müdürü Cahit Cihad Sarı da katıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...