Türkgün | Gündem | Bakan Tekin 'Maarifin Kalbinde Çocuk' temasını duyurdu: 11 milyon öğrenci katılacak

Bakan Tekin 'Maarifin Kalbinde Çocuk' temasını duyurdu: 11 milyon öğrenci katılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, nisan ayı etkinliklerinin “Maarifin Kalbinde Çocuk” temasıyla yürütüleceğini belirterek, “Çocuklarımızın ulusal egemenliğe, bağımsızlığımıza, devletimize ve milli birliğimize sahip çıkacak şuurda yetişmesi bizim için önemli” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, nisan ayı etkinliklerinin “Maarifin Kalbinde Çocuk” temasıyla yürütüleceğini belirterek, “Çocuklarımızın ulusal egemenliğe, bağımsızlığımıza, devletimize ve milli birliğimize sahip çıkacak şuurda yetişmesi bizim için önemli” dedi.

KAYNAK: AA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Üsküdar Adile Sultan Kasrı’nda düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM) Okuryazarlık Becerileri Bataryası Geliştirme Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, ramazan ayında okullarda yürütülen “Maarifin Kalbinde Ramazan” etkinliklerinin önemine değinerek, çocukların ve gençlerin milli birlik, beraberlik, vatanseverlik, merhamet ve dayanışma gibi değerleri kazanması açısından bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Bakan Tekin, “Dünyadaki en köklü devlet geleneğine sahip milletlerden biri olduğumuzu, bunun milli birliğe düşkün olmaktan ve bunu çocuklara da kazandırmaktan kaynaklandığını” ifade ederek, Milli Eğitim Bakanlığı olarak nisan ayında başka bir etkinliği daha hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmenlik kariyer basamakları sürecine  ilişkin açıklama

‘Çocuklarımızın ulusal egemenliğe, bağımsızlığımıza, devletimize ve milli birliğimize sahip çıkacak şuurda yetişmesi bizim için önemli’

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na değinen Tekin, 

23 Nisan, hem bağımsızlığımızın hem yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu ülkeyi vatan kılan şehitlerimize, devletimize hizmet eden büyüklerimize, atalarımıza saygıyı ve onların emanetine gözümüz gibi sahip çıkacağımızı göstermek açısından önemli bir dönem. Çocuklarımızın ulusal egemenliğe, bağımsızlığımıza, devletimize ve milli birliğimize sahip çıkacak şuurda yetişmesi bizim için önemli

dedi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, AA Editör Masası'na konuk olacak

“Nisan Ayında ‘Maarifin Kalbinde Çocuk’ Temasıyla Farkındalık Oluşturulacak”

Bakan Tekin, nisan ayı etkinliklerinin amacını şöyle açıkladı:

Ramazan ayında yaptığımız gibi çocukların milli birliğe, beraberliğe, demokrasiye, ulusal egemenliğe sahip çıkacak bilinçle yetişmesi açısından bir farkındalık oluşturmak için nisan ayında da 'Maarifin Kalbinde Çocuk' temasını planladık. Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz bünyesinde Türkiye'deki bütün ilkokullarda ve ortaokullarda yaklaşık 11 milyon öğrencimiz, gencimiz bu temayla etkinlik yapacak. Önümüzdeki günlerde Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul müdürlüklerine bu anlamda örnek etkinlik kılavuzları paylaşacak. Bu çerçevede ne tür etkinlikler yapacağımızı, bu etkinliklerde neleri gündemimize alacağımızı öğrencilerimizle okul idarecilerimizle öğretmenlerimizle paylaşacağız. İnşallah tıpkı ramazanda olduğu gibi yine ulusal birlik ve beraberliğimizi, bizi millet yapan değerlere hep beraber sahip çıkma arzumuzu yine kararlılıkla ortaya koyacağız.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Eğitim olgusu, geleceğin inşasında da anahtar  bir role sahiptir

“Eğitim Altyapısında Çağdaş Dönüşüm”

Bakan Tekin, yapılan hizmetleri göstermek amacıyla 2002’den önceki istatistiklerle bugünü karşılaştırdıklarını belirterek, okul bina stoklarını artırdıklarını ve eğitim ortamlarının niteliğini geliştirdiklerini dile getirdi.

Tekin, Türkiye’de okullardaki dersliklerin yaklaşık yüzde 70’inin AK Parti iktidarları döneminde yapıldığını, bunun derslik başına düşen öğrenci sayısına olumlu yansıdığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığının 2003 yılından itibaren genel bütçeden en çok payı alan bakanlık olduğunu vurgulayan Tekin, mevcut öğretmenlerin yaklaşık yüzde 82’sinin AK Parti döneminde atandığını aktardı.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının Türkiye’nin OECD ortalamalarının üzerine çıktığını belirten Tekin, eğitim ortamlarının çağdaş teknoloji ile donatılması, bilişim ve teknolojik altyapının güçlendirilmesinin de öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Bakan Tekin, Fatih Projesi ile okulların tamamının kamu bütçesiyle internet altyapısına kavuştuğunu hatırlattı.

Bakan Tekin: Boykot naraları atanlar, milletimizin birliği ve beraberliği  karşısında her daim yenilmeye mahkumdur

“Dünya Bankası Türkiye’yi Örnek Gösterdi”

Eğitim içeriklerinde ihmal edilen konularda 2010’dan itibaren adımlar atıldığını belirten Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılında “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile programlarda köklü bir revizyon yapıldığını aktardı.

Beceri odaklı programların geliştirilmemiş olmasının bir eksiklik olduğunu, ancak bu modelle söz konusu eksikliğin giderildiğini dile getiren Tekin, Dünya Bankası’nın da beceri odaklı eğitim adımlarını takdir ettiğini söyledi:

Dünya Bankası, beceri odaklı eğitim konusunda atılan adımlardan dolayı Türkiye'yi örnek göstererek, kendi raporlamasında bu anlamdaki çalışmalarımızı takdir eden bir rapor oluşturdu. Onu da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız. Bu bizim açımızdan önemli.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Değişen yeni dünyada eğitim dönüştü

“Okuryazarlık Becerilerini Programların İçine Entegre Ettik”

Pandemi sürecinin çocukların ilgi odaklarını kaydırdığını ve okuryazarlık becerilerini olumsuz etkilediğini belirten Tekin, şöyle devam etti:

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin içerisinde okuryazarlık becerilerini geliştirecek tedbirler aldık. Bu, herhangi bir okuryazarlık dersini programın içerisine koymak biçiminde değil. Programlar arası bileşenler aracılığıyla bütün derslerimizin içerisinde okuryazarlık becerilerinin yer aldığı bir kurgu oluşturduk. Öğretmen arkadaşlarımız, akademisyenler, bakanlık çalışanlarımız bu kurgunun işleyişiyle ilgili olarak çalıştayı organize ettiler. Bu anlamda bizim değerlendirme mekanizmalarımızı sistematik hale getirecek verilerimizi Genel Müdürlüğümüzle birlikte oluşturdular. Çalıştayımıza, batarya geliştirme sürecine katkı veren bütün öğretmen arkadaşlarımıza emeklerinden, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...