Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi’nin 2026-2027 kış sezonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni sezonda da yolcularını ağırlayacak tren için bireysel bilet satışlarının pazartesi günü saat 13.55’te başlayacağını belirten Uraloğlu, biletlerin TCDD Taşımacılık satış kanalları üzerinden temin edilebileceğini bildirdi.
Turistik Doğu Ekspresi 70 sefer yapacak
Yeni sezonda Ankara-Kars ve Kars-Ankara güzergâhlarında toplam 70 sefer gerçekleştirilecek. Her iki yönde 35’er sefer düzenlenecek trenin sefer tarihleri de belli oldu.
Buna göre Ankara-Kars seferleri 21 Aralık 2026 ile 10 Mart 2027 tarihleri arasında, Kars-Ankara seferleri ise 23 Aralık 2026 ile 12 Mart 2027 tarihleri arasında yapılacak.
Turistik Doğu Ekspresi hangi günler hareket edecek?
Bakan Uraloğlu’nun açıklamasına göre trenin hareket günleri güzergâha göre şöyle olacak:
Ankara-Kars: Pazartesi, çarşamba ve cuma
Kars-Ankara: Çarşamba, cuma ve pazar
Ankara-Kars yönündeki son sefer 10 Mart 2027’de, Kars-Ankara yönündeki son sefer ise 12 Mart 2027’de gerçekleştirilecek.
Gezi durakları da belli oldu
Turistik Doğu Ekspresi, yolcularına tren yolculuğunun yanı sıra Anadolu’nun tarihi ve kültürel değerlerini keşfetme fırsatı da sunacak.
Bu kapsamda Ankara-Kars yönünde Erzincan ve Erzurum istasyonlarında gezi amaçlı duruşlar yapılacak. Kars-Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas istasyonlarında durulacak.