Türkgün | Gündem | Bakan Uraloğlu duyurdu: 9 ülkeye uçuş yasağı sona erdi!

Bakan Uraloğlu duyurdu: 9 ülkeye uçuş yasağı sona erdi!

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İran-İsrail arasındaki gerilim dolayısıyla getirilen hava sahası kısıtlamalarının İran dışında kaldırıldığını duyurdu. Bu gelişme, havacılık sektörü ve uluslararası hava trafiği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İran-İsrail arasındaki gerilim dolayısıyla getirilen hava sahası kısıtlamalarının İran dışında kaldırıldığını duyurdu. Bu gelişme, havacılık sektörü ve uluslararası hava trafiği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

26 Haziran itibarıyla Irak, Suriye, Ürdün, Beyrut, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt ve BAE hava sahalarının uçuşlara açıldığı kaydedildi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada "İran ile İsrail arasında yaşanan çatışmalardan dolayı bölgedeki hava sahası kısıtlamaları İran dışında kaldırılmıştır. 26 Haziran itibariyle Irak, Suriye, Ürdün, Beyrut, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri hava sahaları uçuşa açılmış, İran dışında kısıtlı bir alan kalmamıştır.

Bölgede kalan uçaklarımız için de tahliye süreçlerimiz devam etmektedir. Irak'ta bulunan 4 uçağımız, dün itibariyle sorunsuz bir şekilde geri dönmüştür. İran'da ise ülkenin doğusunda yer alan Meşhed bölgesi dışında uçuş kısıtlamaları devam etmektedir.

Bu sebeple Şiraz ve Tahran'da bulunan 7 uçağımız henüz Türkiye'ye dönememişlerdir. Bölgedeki kısıtlamalar 2 Temmuz Çarşamba gününe kadar sürecektir. Ancak uçaklarımızın daha erken bir tarihte ülkemize dönebilmeleri için gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Tüm seferlerimiz uygun şartlara göre yolcu ve ekip güvenlikleri gözetilerek planlanmaktadır." dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...