Türkgün | Gündem | Bakanlıktan giyilmiş çoraplarını satıp gelirini bağışlayacağını söyleyen fenomene suç duyurusu!

Bakanlıktan giyilmiş çoraplarını satıp gelirini bağışlayacağını söyleyen fenomene suç duyurusu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, fenomen E.D.'nin çorap satışından elde edeceği geliri devlet korumasındaki çocuklara bağışlayacağı yönündeki paylaşımı nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, fenomen E.D.'nin çorap satışından elde edeceği geliri devlet korumasındaki çocuklara bağışlayacağı yönündeki paylaşımı nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: Haber Merkezi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medya fenomeni E.D.'nin bir futbol müsabakasında giydiği çorapları satışa çıkaracağını ve elde edeceği geliri devlet koruması altındaki çocuklara bağışlayacağını açıklaması üzerine basın açıklaması yaptı. Bakanlık, söz konusu paylaşım nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğunu ve içeriğin kaldırılmasının talep edildiğini bildirdi.

Bakanlığın açıklamasında, devlet koruması altındaki çocukların kullanılmış çoraplarının satışından elde edilecek gelirin çocuklarla ilişkilendirilmesinin ve bu sürecin Bakanlığın resmî sosyal medya hesaplarının etiketlenmesi yoluyla bir gösteri şeklinde sunulmasının kabul edilemeyeceği belirtildi.

E.D. HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Bakanlık, söz konusu sosyal medya paylaşımıyla ilgili olarak Türk Ceza Kanunu'nun 301/1. maddesinde düzenlenen "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama" suçu kapsamında değerlendirilmek üzere suç duyurusunda bulundu. Ayrıca paylaşımın kaldırılması ve engellenmesi talep edildi.

BAĞIŞ YAPILDIĞI BELİRTİLEN VAKIFLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Açıklamada, söz konusu kişinin paylaştığı dekontta alıcı olarak belirtilen vakfın, Bakanlık bünyesinde yer alan bir kuruluş olmadığı ve ayrı bir tüzel kişiliğe sahip sivil toplum kuruluşu olduğu ifade edildi.

Bakanlık, bu vakfa yapılan bir bağışın, Bakanlığa veya Bakanlığın bakım ve koruması altındaki çocuklara yapılmış bir bağış olarak kamuoyuna sunulmasının yanlış bir algı oluşturduğunu bildirdi.

Açıklamanın sonunda Bakanlık, çocukları kişisel imaj ve algı çalışmalarına alet eden, devletin bakım ve koruma hizmetlerini itibarsızlaştırmaya yönelik girişimlere karşı gerekli hukuki ve idari tedbirleri kararlılıkla almaya devam edeceğini duyurdu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...