Türkgün | Gündem | CHP Genel Merkezi’nde gerilim zirvede! Polis tahliye için bekliyor

CHP Genel Merkezi’nde gerilim zirvede! Polis tahliye için bekliyor

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin CHP kurultay davasına ilişkin kararının ardından CHP Genel Merkezi’nde tansiyon yükseldi. Polis ekipleri tahliye işlemleri için bina önünde bekleyişini sürdürürken, parti yönetimiyle müzakereler devam ediyor.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin CHP kurultay davasına ilişkin kararının ardından CHP Genel Merkezi’nde tansiyon yükseldi. Polis ekipleri tahliye işlemleri için bina önünde bekleyişini sürdürürken, parti yönetimiyle müzakereler devam ediyor.

KAYNAK: AA

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin CHP kurultay davasına ilişkin kararının ardından, CHP Genel Merkezi’nin tahliyesi için polis ekipleri ile parti yönetimi arasında görüşmeler sürüyor. Emniyet güçleri genel merkez önündeki bekleyişine devam ediyor.

Ankara Valiliği’nin, mahkeme kararının uygulanması amacıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne talimat vermesinin ardından polis ekipleri partililerle müzakere süreci başlattı.

CHP Genel Merkezi bahçesinde bulunan CHP Milletvekili Murat Emir ve beraberindeki isimlerle görüşen polis ekipleri, tahliye işlemleri için bölgede bekleyişini sürdürüyor.

Öte yandan polis ekiplerinin, yanlarında bulunan icra memurlarıyla birlikte bina içerisine giriş yapmasının beklendiği öğrenildi.

Partililer arasında gerginliğin sürdüğü genel merkez önünde, CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın eline hortum alarak giriş kapısının üzerindeki alana çıktığı görüldü.

"Yine denerlerse yine püskürtürüz"

Genel merkez bahçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP'li Murat Emir, "Her zaman iletişimden yana olduk. Baba ocağımızı korumasını biliriz. Ama 'Baba ocağımızla ilgili önemli kritik görüşmeleri de her zeminde yapmaktan çekinmeyiz.' dedik. Ancak bu sürece uymayıp, sabah saatlerinde bulabildikleri mafyavari insanlarla, CHP'li olmayla hiçbir ilişkisi olmayan insanlarla, meydan okurcasına ve zorbalıkla girmeye çalışıldı. Biz bunu engelledik, püskürttük. Yine denerlerse yine püskürtürüz." diye konuştu.

Hiçbir güvenlik görevlisine saygısızlık yapılmaması, içerideki partililerin zarar görmemesi için çabaladıklarını vurgulayan Emir, şunları kaydetti:

“Biz bugün öğle saatlerinde buluşmak üzere müzakere ettik. Müzakere için bir yerde yani genel merkezde de değil, bir yerde buluşalım, konuşalım, bu sorunları özellikle kurultay tarihini tartışalım, bir noktaya getirelim diye çaba sarf ettik.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...