Türkgün | Gündem | CHP’de 15 milyon euroluk adaylık borsası! Rüşvet pazarlığı bilimsel olarak belgelendi!

CHP’de 15 milyon euroluk adaylık borsası! Rüşvet pazarlığı bilimsel olarak belgelendi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, Ekrem İmamoğlu hakkında ortaya attığı 15 milyon euroluk adaylık iddiasına ilişkin soruşturma dosyasına giren HTS kayıtları dikkat çekti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, Ekrem İmamoğlu hakkında ortaya attığı 15 milyon euroluk adaylık iddiasına ilişkin soruşturma dosyasına giren HTS kayıtları dikkat çekti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, CHP'nin 2024 yerel seçimlerindeki adaylık sürecine ilişkin Ekrem İmamoğlu hakkında ortaya attığı "15 milyon avro" iddiasıyla ilgili soruşturma dosyasına giren baz kayıtlarına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Böcek, 16 Ağustos 2026 tarihli ek ifadesinde, 2024 yerel seçimleri öncesinde İstanbul'da İmamoğlu ile yaptığı görüşmede kendisinden yaklaşık 15 milyon avro maddi kaynak talep edildiğini öne sürdü. Böcek ayrıca 5 milyon avroluk bölümün "havala" yöntemiyle gönderilmesi konusunda kendisine bir 100 liralık banknot fotoğrafı ile isim ve telefon numarasının bulunduğu bir kağıt verildiğini iddia etti.

İlk görüşme Beşiktaş'taki otelde gerçekleşti

Soruşturma dosyasına girdiği belirtilen HTS kayıtlarına ilişkin değerlendirmede, Böcek'in 30 Kasım 2023'te İstanbul'un Beşiktaş ilçesine geldiği, İmamoğlu'nun da aynı gün Beşiktaş'a geçtiği bilgisine yer verildi.

Rapordaki değerlendirmeye göre Böcek, saat 12.10 sıralarında Beşiktaş'a gelirken, İmamoğlu saat 14.55'te Sarıyer'den Beşiktaş'a geçti. İki ismin 15.00-16.00 saatleri arasında Barbaros Caddesi'ndeki Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel civarında bulunduğu belirtildi.

Böcek, daha önceki ifadesinde söz konusu görüşmede İmamoğlu'nun Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda kendisini destekleyeceğini ve seçim kampanyası için yaklaşık 15 milyon avro maddi kaynak istediğini öne sürmüştü.

İkinci görüşme Şişli'de

Dosyadaki HTS değerlendirmesinde 17 Aralık 2023 tarihine ilişkin kayıtlar da yer aldı.

Buna göre Böcek, saat 10.00 sıralarında Büyükçekmece'ye gittikten sonra 13.00 civarında buradan ayrıldı ve saat 16.27'de Şişli'ye geldi. İmamoğlu'nun ise saat 12.10 sıralarında Şişli'ye geldiği ve 18.37'ye kadar ilçede bulunduğu kaydedildi.

Raporda, iki ismin 16.30-17.30 saatleri arasında Şişli'de görüştüğü değerlendirmesi yapıldı.

Böcek, bu görüşmede 5 milyon avroluk ödeme için kullanılacağını öne sürdüğü 100 liralık banknotun fotoğrafı ile üzerinde isim ve telefon numarası bulunan kağıdı teslim ettiğini iddia etmişti. İddianın, Kapalıçarşı üzerinden "havala" yöntemiyle gerçekleştirileceği öne sürülen para transferiyle bağlantılı olduğu belirtildi.

Baz kayıtları soruşturma kapsamında değerlendirilecek

Dosyaya yansıyan HTS kayıtları, iki ismin belirtilen tarihlerde aynı ilçelerde ve belirli zaman aralıklarında bulunduğuna ilişkin veriler içeriyor.

Ancak baz istasyonu kayıtlarının kişilerin kesin olarak aynı bina veya metrekarede bulunduğunu ya da herhangi bir para teslimatının gerçekleştiğini tek başına kanıtlayıp kanıtlamadığı, soruşturma kapsamında yapılacak teknik ve hukuki değerlendirmeyle ortaya konulacak.

Böcek'in İmamoğlu hakkında dile getirdiği 15 milyon avroluk adaylık desteği iddiasına ilişkin soruşturma sürüyor. İddialar, mevcut aşamada Böcek'in ifadeleri ve soruşturma dosyasındaki değerlendirmeler kapsamında bulunuyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...