CHP'li Buca Belediyesi'ndeki işçiler, maaşlarını alamadıkları için başlattıkları iş bırakma eylemini sona erdirdi. Belediye ve sendika arasında yapılan anlaşmayla işçiler yeniden göreve dönerken, Başkan Duman gelecekte benzer sorunların yaşanmaması için önlemler alacaklarını açıkladı.
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Genel-İş Sendikası İzmir 6 No’lu Şube ile yürütülen görüşmeler sonucunda maaş ödeme sorununa dair önemli bir adım atıldığını duyurdu. Başkan Duman, belediye gelirlerindeki azalma ve geçmişten gelen borçların etkisiyle çalışanların sıkıntılar yaşadığını ve hizmetlerde aksamalara neden olduğunu belirtti.

Duman, yaptığı açıklamada,
“DİSK Genel-İş 6 No’lu Şube ile yaptığımız anlaşma sonucunda belediyemizdeki iş bırakma eylemi bugün sona ermiştir. Belediye yönetimi olarak bundan sonraki süreçte benzer durumların yaşanmaması için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz”
ifadelerini kullandı.

Buca Belediyesi iştiraki Buca İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler AŞ’de (BUCAMAR) görev yapan 1885 işçi, 9 Eylül’de maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlatmıştı. Yapılan anlaşma ile işçiler işlerine geri dönerken, belediye yönetimi benzer krizlerin önüne geçmek için önlemler alacağını duyurdu.