Türkgün | Gündem | COP31 öncesi Antalya’da trafik düzenlemesi: Bazı yollar belirli saatlerde kapatılacak

COP31 öncesi Antalya’da trafik düzenlemesi: Bazı yollar belirli saatlerde kapatılacak

Antalya’da 9-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek COP31 Türkiye İklim Zirvesi nedeniyle 10, 11 ve 12 Kasım tarihlerinde bazı ana güzergahlarda geçici trafik düzenlemeleri uygulanacak. Devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirve kapsamında belirli yollar konvoylara ayrılırken, bazı güzergahlar ise geçici olarak araç trafiğine kapatılacak.

Antalya’da 9-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek COP31 Türkiye İklim Zirvesi nedeniyle 10, 11 ve 12 Kasım tarihlerinde bazı ana güzergahlarda geçici trafik düzenlemeleri uygulanacak. Devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirve kapsamında belirli yollar konvoylara ayrılırken, bazı güzergahlar ise geçici olarak araç trafiğine kapatılacak.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: AA

Antalya Valiliği, COP31 kapsamında kentte uygulanacak trafik tedbirlerine ilişkin bilgilendirme yaptı. Zirveye çok sayıda devlet ve hükümet başkanı ile üst düzey temsilcinin katılacak olması nedeniyle ulaşımda çeşitli düzenlemelere gidileceği belirtildi.

Düzenleme kapsamında havalimanı nizamiye kapısı ile havalimanı kavşağı arasındaki yolun iki yönünde, konuk heyetlerin konvoyları ve vatandaşların kullanımı için ayrı şeritler oluşturulacak.

Havalimanı Kavşağı ile Belek Shell Kavşağı arasındaki yaklaşık 18 kilometrelik D-400 kara yolunda da geliş ve gidiş yönlerinde trafik akışı yeniden düzenlenecek.

Liderler Yolu 11 Kasım’da trafiğe kapatılacak

Devlet başkanları ve beraberindeki heyetlerin kullanacağı D-400 kara yolunun Belek Turizm Yolu bağlantısı ile Land of Legends Kavşağı arasındaki bölüm, "Liderler Yolu" olarak belirlendi.

Söz konusu güzergah, 11 Kasım günü saat 07.30 ile 12.00 arasında araç trafiğine tamamen kapatılacak. Liderlerin zirvenin düzenleneceği alana ulaşmasının ardından yolun kontrollü şekilde yeniden ulaşıma açılması planlanıyor.

EXPO2016 Bulvarı'nda ise yalnızca resmi görevli araçlar ve shuttle servislerinin geçişine izin verilecek. Bulvarın sol şeridi acil müdahale ekiplerine, sağ şeridi ise shuttle araçlarının çift yönlü kullanımına ayrılacak.

Havalimanına gidecek sürücüler bu güzergahları kullanacak

Valilik, şehir merkezi, Kundu-Lara ve Serik bölgelerinden Antalya Havalimanı'na ulaşmak isteyen sürücüler için alternatif güzergahları da duyurdu.

Buna göre şehir merkezinden havalimanına gitmek isteyenler Bülent Ecevit Bulvarı, Rauf Denktaş Caddesi ve Kardeş Kentler Caddesi güzergahını kullanabilecek. Kundu-Lara bölgesinden ulaşım sağlayacak sürücüler ise Yaşar Sobutay Bulvarı ile Kardeş Kentler Caddesi üzerinden havalimanına ulaşabilecek.

Serik yönünden gelecek sürücülerin D-400 kara yolu üzerindeki trafik yönlendirme tabelalarını takip etmeleri gerekecek.

Shuttle ve lojistik araçlarına özel güzergah

10, 11 ve 12 Kasım tarihlerinde il genelinden hareket edecek shuttle servisleri D-400 kara yolunu kullanamayacak.

Belek Oteller Bölgesi'ne yapılacak lojistik malzeme sevkiyatlarının ise yalnızca 5 No'lu Kontrol Noktası üzerinden gerçekleştirilmesine izin verilecek. Alanya-Side yönünden gelen shuttle servisleri ile lojistik taşıma yapan araçlar da bu güzergahı kullanabilecek.

Valilikten sürücülere uyarı

Antalya Valiliği, trafik düzenlemelerinin uygulanacağı tarihlerde sürücülerin güzergah üzerindeki yönlendirme levhalarına dikkat etmelerini istedi. Ayrıca trafik ekipleri ve görevli personelin uyarılarına uyulmasının, ulaşımın güvenli ve sorunsuz şekilde sürdürülmesi açısından önem taşıdığı vurgulandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...