Türkgün | Gündem | Deprem bağışları tartışması büyüyor! Ahbap iddiaları sonrası depremzedelerden AFAD vurgusu

Deprem bağışları tartışması büyüyor! Ahbap iddiaları sonrası depremzedelerden AFAD vurgusu

6 Şubat depremlerinin ardından Ahbap Derneği adına toplanan bağışların usulsüz kullanıldığına ilişkin iddialar kamuoyunda tartışma yaratırken, depremzedeler yardımların AFAD aracılığıyla ulaştırılması gerektiğini belirtti.

6 Şubat depremlerinin ardından Ahbap Derneği adına toplanan bağışların usulsüz kullanıldığına ilişkin iddialar kamuoyunda tartışma yaratırken, depremzedeler yardımların AFAD aracılığıyla ulaştırılması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedeler için toplanan bağışlara ilişkin tartışmalar sürüyor. Ahbap Derneği adına toplanan bağışların usulsüz kullanıldığına yönelik iddiaların gündeme gelmesinin ardından bazı depremzedeler, yardımların özel kuruluşlar yerine AFAD aracılığıyla ulaştırılmasının daha doğru olacağını ifade etti.

"Toplanan paralar buralara gelmiş olsaydı daha güzel olurdu"

Depremzede Mesut Balık, devletin bölgede yürüttüğü çalışmalardan memnun olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Şükürler olsun, devlet yok diyenleri şehrimize bekliyorum. Şehrimize gelin bir bakın. Biz memnunuz vatandaş olarak, her şey ortada. Boş konuşmaya gerek yok. Konuşanlar da gelsin buyursun. Gördüğümüz kadarıyla toplanan paralar buralara gelmiş olsaydı çok daha güzel olurdu. Devletimiz her şeyi görüyor."

"Yardımlar AFAD'a gönderilseydi"

Esnaf Orhan Ceviz ise yardımların doğrudan AFAD aracılığıyla ulaştırılmasının daha doğru olacağını dile getirerek şunları söyledi:

"Keşke toplanan paralar özel kuruluşlara verilmeseydi, devletin AFAD'ı vardı ve buralara yatırılsaydı. Bugün devlet yok diyenler iş yerlerini, konutlarını ve köy evlerini şöyle bir etrafa baksın. Hepsi bitmek üzere. Sosyal medyada devlet yok demeleri çok yanlıştı. Ben depremin tam merkezindeyim. Vatandaşlar yardımları özel kuruluşlar yerine AFAD'a gönderseydi, oradan deprem bölgelerine ulaşırdı."

"Allah devletimize zeval vermesin"

Depremzede Doğan Öncülokur da devletin sağladığı desteklere dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

"Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanı yardım ediyor. Benim de evim vardı ve yıkıldı. Yarısını devlet ödüyor, yarısını da biz vereceğiz. Bunu kimse yapmazdı."

Bağış iddiaları kamuoyunda tartışılıyor

6 Şubat depremlerinin ardından depremzedeler için yürütülen yardım kampanyaları kapsamında toplanan bağışların kullanımına ilişkin iddialar kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, yetkili kurumların konuya ilişkin yürüttüğü süreç ve yapılacak açıklamalar merakla bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...