Türkgün | Gündem | FETÖ'nün 'izdivaççıları'na ağır darbe! 8 ilde operasyon: 9 kişi yakalandı

FETÖ'nün 'izdivaççıları'na ağır darbe! 8 ilde operasyon: 9 kişi yakalandı

İstanbul merkezli 8 ilde FETÖ'nün “izdivaç” yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Örgütün evlilikleri yaş, eğitim, meslek ve örgütsel konum gibi kriterlere göre yönlendirdiği tespit edilirken, 13 şüpheliden 9'u yakalandı.

İstanbul merkezli 8 ilde FETÖ'nün “izdivaç” yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Örgütün evlilikleri yaş, eğitim, meslek ve örgütsel konum gibi kriterlere göre yönlendirdiği tespit edilirken, 13 şüpheliden 9'u yakalandı.

KAYNAK: İHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, FETÖ'nün örgütsel bağlılığını ve devamlılığını sağlamak amacıyla evlilikleri örgütsel kriterler doğrultusunda yönlendirdiği iddiasına ilişkin yürütülen çalışmalarda, 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 9 şüpheli yakalandı.

Yürütülen çalışmalarda, örgütünizdivaç sorumlusu” veya “izdivaççı” olarak adlandırdığı kişiler aracılığıyla adaylara ilişkin bilgilerin toplandığı ve kayıt altına alındığı tespit edildi.

Evlilikler örgütsel kriterlere göre yönlendirildi

Yapılan incelemelerde, izdivaç faaliyetleri kapsamında kişilerin yaş, eğitim, meslek, memleket, aile yapısı, fiziki özellikleri ve örgütsel konumlarına ilişkin bilgilerin toplandığı belirlendi. Adayların fotoğraflarının da temin edilerek aday havuzları oluşturulduğu, uygun görülen kişilerin söz konusu kriterler doğrultusunda eşleştirildiği tespit edildi.

İzdivaç faaliyetlerinin, dijital platformlar üzerinden oluşturulan gruplar aracılığıyla da yürütüldüğü belirlendi.

Dijital materyallerden 13 şüpheli tespit edildi

Öte yandan, 5 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve örgütün izdivaç sorumlusu olduğu değerlendirilen Merve Daştan'ın dijital materyalleri incelendi.

Yapılan incelemeler sonucunda, örgütün izdivaç yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen 13 şüpheli tespit edildi.

8 ilde eş zamanlı operasyon

Tespitlerin ardından İstanbul merkezli 8 ilde bulunan 13 adrese saat 05.00 sularında eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul'da 2, Ankara'da 1, Kocaeli'de 2, Karabük'te 2, Denizli'de 3, Gaziantep'te 1, Kayseri'de 1 ve Samsun'da 1 adrese düzenlenen operasyonda 9 şüpheli yakalandı.

Operasyon kapsamında şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik çalışmaların gerçekleştirildiği bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...