Türkgün | Gündem | 'Hocalı stratejik öneme sahip'

'Hocalı stratejik öneme sahip'

Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yaşar Kop Hocalı Soykırımının 29. yıldönümünde yayınladığı makalede Hocalı’nın stratejik önemine değindi.

Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yaşar Kop Hocalı Soykırımının 29. yıldönümünde yayınladığı makalede Hocalı’nın stratejik önemine değindi.

Rana İdil Özdoğan

Bölgenin en stratejik noktasının Hocalı olduğunu belirten Kop, “Hocalı tam da Ermenilerin gözünü doyuracak bir noktadaydı. Bölgenin tek havalimanı bile Hocalı’da iken Türkiye’ye gözdağı verilmek istendi. Doğu Anadolu’dan Müslümanları kaçırma ve Ermeni halkına daha çok yaşam alanı sunulmaya çalışılmış olsa da bu amaç nihayete erememiştir” dedi.

Makalenin devamında 44 gün süren Karabağ savaşına değinen Yaşar Kop, “27 Eylül 2020’de başlayan II. Karabağ Savaşı 44 gün sonunda nihayete ererek 10 Kasım 2020’de ateşkes ilanı ile akabinde ki 10 maddelik antlaşmada Nahçıvan ile Azerbaycan arasındaki irtibat yolu tam detaylandırılmasa da, Ağdam, Laçin ve Kelbecer’in de tekrardan Türk topraklarına bağlanması antlaşmanın genel hatları ile Azerbaycan lehine olduğunu kanıtlamıştır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...