Türkgün | Gündem | İstanbul Havalimanı’nda “bomba var” paniği: Uçak boşaltıldı, sefer gecikti

İstanbul Havalimanı’nda “bomba var” paniği: Uçak boşaltıldı, sefer gecikti

İstanbul Havalimanı'nda Saudia Airlines uçağında bir yolcunun "uçakta bomba var" demesi üzerine korku ve panik yaşandı. Yolcu, polisi tarafından indirildi ve yapılan aramalarda ihbarın asılsız olduğu belirlendi; uçak Cidde seferine gecikmeli olarak devam etti.

İstanbul Havalimanı'nda Saudia Airlines uçağında bir yolcunun "uçakta bomba var" demesi üzerine korku ve panik yaşandı. Yolcu, polisi tarafından indirildi ve yapılan aramalarda ihbarın asılsız olduğu belirlendi; uçak Cidde seferine gecikmeli olarak devam etti.

KAYNAK: İHA

İstanbul Havalimanı’nda kalkışa hazırlanan Saudia Airlines uçağında bir yolcunun “uçakta bomba var” demesi paniğe neden oldu. Ekipler alarma geçerken, yolcu polis tarafından uçaktan indirildi. Yapılan detaylı aramaların ardından ihbarın asılsız olduğu belirlendi.

‘Uçakta bomba var’ sözleri paniğe yol açtı

Olay, İstanbul Havalimanı’nda Cidde seferi için hazırlık yapan SV278 sefer sayılı Airbus A321 tipi Saudia Airlines uçağında meydana geldi. İddiaya göre, kalkış öncesi uçakta bulunan bir yolcu aniden “Uçakta bomba var!” diye bağırdı. Kabin ekibi, durumu anında kaptan pilota bildirdi. Pilot da hava trafik kontrolüyle iletişime geçerek durumu güvenlik birimlerine iletti.

Polis ekipleri uçağa girdi, yolcu indirildi

Kısa sürede olay yerine havaalanı polisi ve bomba imha uzmanları sevk edildi. İhbarda bulunan yolcu, güvenlik gerekçesiyle polis ekipleri tarafından uçaktan indirildi. Yolcu sorgulanmak üzere karakola götürülürken, uçakta bulunan diğer yolcuların güvenliği için uçak tamamen boşaltıldı.

İstanbul Havalimanı dünyanın "bağlantısı en fazla" havalimanlarından biri  oldu

Kabin ve kargo bölümü didik didik arandı

Uçak boşaltıldıktan sonra, bomba arama köpeği eşliğinde kabin ve kargo bölümü detaylı bir şekilde arandı. Ayrıca tüm bagajlar mobil X-Ray cihazlarından yeniden geçirildi. Yaklaşık bir saat süren arama çalışmalarının ardından herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

İhbar asılsız çıktı, sefer gecikmeli yapıldı

Yapılan incelemelerin ardından ihbarın asılsız olduğu belirlendi. Güvenlik kontrollerinin tamamlanmasının ardından, Saudia Airlines’e ait uçak Cidde seferini gecikmeli olarak gerçekleştirdi. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve yolcunun “panik yaratmak” suçlamasıyla ifadesinin alındığını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...