Türkgün | Gündem | İstanbul'un 'huzuru' emin ellerde! Emniyetten iki aşamalı denetim

İstanbul'un 'huzuru' emin ellerde! Emniyetten iki aşamalı denetim

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde asayişin sağlanması ve suç unsurlarının tespit edilmesi amacıyla iki aşamalı Huzur İstanbul Uygulaması gerçekleştirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde asayişin sağlanması ve suç unsurlarının tespit edilmesi amacıyla iki aşamalı Huzur İstanbul Uygulaması gerçekleştirdi.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: AA

İstanbul genelinde 1 Kasım'da gerçekleştirilen Huzur İstanbul Uygulaması'nda 335 şüpheli gözaltına alındı. Denetimlerde çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirilirken, trafik kontrollerinde toplam 3 milyon 123 bin 400 lira para cezası kesildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde asayişin sağlanması ve suç unsurlarının tespit edilmesi amacıyla iki aşamalı Huzur İstanbul Uygulaması gerçekleştirdi. 188 noktada başlayan denetimlere toplam 1970 personel katılırken, uygulamada yüz binlerce kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı.

253 bin 972 kişinin GBT sorgulaması yapıldı

Uygulamanın ilk aşamasında, saat 20.30-22.30 arasında 188 noktada 1003 personelin katılımıyla sabit yol denetimleri gerçekleştirildi. Denetimlere polis helikopteri ve Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne bağlı 5 bot da destek verdi.

İkinci aşamada ise saat 22.30-00.30 arasında 967 personelle umuma açık yerler denetlendi.

Uygulama kapsamında toplam 253 bin 972 kişinin GBT sorgulaması yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan 218 kişi ile 32 yoklama kaçağı yakalanırken, toplam 335 şüpheli gözaltına alındı.

Çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Denetimlerde 16 ruhsatsız tabanca, bir uzi, 2 tüfek, 5 kurusıkı tabanca ve 74 fişek ele geçirildi.

Operasyonlarda ayrıca 511 gram uyuşturucu madde, 411 uyuşturucu hap, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 1605 lira ve 100 dolar bulundu.

Kent genelinde 342 umuma açık yerin kontrol edildiği uygulamada, 28 kişi hakkında idari işlem yapıldı. Yabancı uyruklu 4 kişi hakkında da işlem gerçekleştirildi.

Trafik denetimlerinde 3,1 milyon lira ceza kesildi

Huzur İstanbul Uygulaması kapsamında trafik ekipleri de denetimlerini sürdürdü. Bu kapsamda 36 bin 616 araç ve 873 motosiklet kontrol edildi.

Denetimlerde 2 bin 727 araç ve motosiklet ile 11 sürücü hakkında işlem yapıldı. Toplam 3 milyon 123 bin 400 lira idari para cezası uygulanırken, 4 araç ve 1 motosiklet trafikten men edildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...