Suudi Arabistan’ın Cenevre’deki Birleşmiş Milletler Temsilcisi Abdulmohsen Majed bin Khothaila açıklamada bulunarak, İran’ın Suudi Arabistan ve Körfez İşbirliği Konseyi üyesi devletlere yönelik saldırılarını kınayarak, "Taraf olmayan devletleri hedef almak kabul edilemez ve haklı gösterilemez saldırılar anlamına gelir ve bunlar sessizce geçiştirilemez" dedi.
İran'ın ABD-İsrail saldırılarına misilleme olarak Körfez ülkelerini hedef almasına tepki gösterildi. Körfez ülkeleri yapılan saldırıları kınarken, İran olan ilişkiler de askıya alındı.
‘’SALDIRILARI KINIYORUZ''
Suudi Arabistan’ın Cenevre’deki Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Abdulmohsen Majed bin Khothaila açıklamada bulunarak , İran’ın yaptığı saldırılarının devlet egemenliği ve toprak bütünlüğünün ihlali olduğunu bildirdi.
Majed bin Khothaila, "İran’ın Suudi Arabistan ve Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) üyesi devletlere yönelik saldırılarını kınıyoruz. Bu devletler, İran ile mevcut çatışmanın tarafı değildir. Bu saldırılar BM Şartı ve uluslararası hukuku ihlal ediyor. Olanları olduğu gibi adlandırmak zorundayız" ifadelerini kullandı.
Komşu devletleri hedef almanın ihlal olduğunu ifade ederek Suudi Arabistanlı temsilci, "Bir arabulucuyu hedef almak, barışa yönelik tüm çabaları boşa çıkarır ve yapıcı girişimlerin önünü keser. Taraf olmayan devletleri hedef almak ise kabul edilemez ve haklı gösterilemez saldırılar anlamına gelir ve bunlar sessizce geçiştirilemez" dedi.