Türkgün | Gündem | Menderes Belediyesi’ne soruşturma: Başkan İlkay Çiçek gözaltına alındı

Menderes Belediyesi’ne soruşturma: Başkan İlkay Çiçek gözaltına alındı

Menderes Belediyesi'ne yönelik rüşvet soruşturmasında Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.

Menderes Belediyesi'ne yönelik rüşvet soruşturmasında Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında Menderes Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alınırken, firari 3 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Suç örgütü ve yolsuzluk iddiaları mercek altında

Başsavcılık koordinesinde yürütülen soruşturmada, şüphelilerin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "rüşvet", "irtikap", "resmî belgede sahtecilik", "görevi kötüye kullanma" ve "imar kirliliğine neden olma" suçlarını işledikleri iddiasıyla haklarında işlem başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Eş zamanlı operasyon düzenlendi

Savcılığın talimatıyla gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda Belediye Başkanı İlkay Çiçek ile birlikte toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise emniyet ekiplerince sürdürüldüğü bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...