Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Türk İmar-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iç ve dış politikaya ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Yıldırım, Türkiye’nin güçlü bir devlet yapısına sahip olmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.
“Siyaset Her Yerde Yapılır”
Sendikaların siyasetten uzak durması gerektiği yönündeki eleştirilere değinen Yıldırım, “Mitinge gideceksin, pankart asacaksın, konuşacaksın. Siyaset her yerde yapılır. Bu ülkeyi siyasetçiler yönetiyor” ifadelerini kullandı.
“Türkiye Kamu-Sen Cumhur İttifakı’nın Yanında Net Durdu”
Türkiye Kamu-Sen’e teşekkür eden Yıldırım, konfederasyonun seçim süreçlerinde net bir duruş sergilediğini belirterek, “Kenarda durup ortada bölünmedi, Cumhur İttifakı’nın yanında oldu” dedi. 2028 seçimlerine de değinen Yıldırım, Cumhurbaşkanı adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurguladı.
CHP’ye Sert Eleştiriler
Ana muhalefet partisi CHP’yi sert sözlerle eleştiren Yıldırım, yolsuzluk ve rüşvet iddialarına dikkat çekti. CHP’nin gündemini Silivri ve Saraçhane’ye kilitlediğini savunan Yıldırım, “Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek yerine belediye başkanlarını kurtarma siyaseti yapılıyor” dedi.
“Mavi Vatan ve Dış Politika”
Mavi Vatan politikasına da değinen Yıldırım, CHP’nin bu kavrama karşı durduğunu iddia ederek, “Dünyada Mavi Vatan’ı kabul etmeyen iki yapı var: Yunanistan ve CHP” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin Karabağ’dan Doğu Akdeniz’e kadar güçlü bir dış politika izlediğini söyledi.

MHP'li Yaşar Yıldırım'ın konuşmasının detayları:
CHP’nin mitingine gideceksin, KESK diye pankart asacaksın. Oraya pikniğe mi gidiyoruz? Biz de siyaset yapıyoruz. Konuşacağız elbette. Bu ülkeyi siyasetçiler yönetiyor. Siyaset her yerde yapılır.
Devlet güçlü olmazsa Gazze’de, Filistin’de neler olduğunu biliyoruz. Bu ülkeye âşık olan, bu ülkeyi karşılıksız sevenlerin yanında olacağız. Türkiye Kamu-Sen’e çok teşekkür ederiz. Seçimlerde yanımızda gördük; kenarda durup ortada bölünmediler.
Ama”, “fakat”, “lakin” yok. Yine Cumhur İttifakı’nın yanındayız
2028 seçimleri yaklaşıyor. Önümüzde yine bir seçim var. Cumhurbaşkanı adayımız açıklandı; adayımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz Kamu-Sen olarak yine onun yanındayız. “Ama”, “fakat”, “lakin” yok. Yine Cumhur İttifakı’nın yanındayız.
Bilge Kağan’ın sözü vardı; Barınma beslenme ve örtünme. Barınmanın bugünkü versiyonu imar. Ülkeyi imar etmektir. Türkiye asrın felaketini yaşadı. Bu ülkenin yüzde 20’si gitti. Bulgaristan gibi alan yok oldu. Biz bunun altından kalktık. 455 bin konutu anahtarı teslim edildi. Sadece konut olarak düşünmeyin bunun yolu suyu kanalizasyonu elektriği var. Şehirler kuruyorsunuz. Bunu kim yapıyor? Cumhur İttifakı yapıyor.
Dünyada gücü yeten yetene. Kutup başı olmakla iddia eden devletlerin hepsine de ağırlığını hissettiren bir Türkiye’yi görüyorsunuz. Bunun da mimarı kimdir Cumhur İttifakıdır. Bir taraftan içeride bir tarafından dışarıda bunu gereğini yapıyoruz.
CHP iktidar olsa ne olur diyorlar? Bugünkü belediyeler gibi olur
"Diğer tarafta kim var? Atatürk’ün partisi olduğunu söyleyen CHP. Silivri’de ne yapıyorsunuz? Yolsuzluk rüşvet iddiasıyla tutuklanan belediye başkanlarını İmamoğlu’nu nasıl çıkaralım? Neden içeride? Ana muhalefetin 2 senedir yaptığı tek iş var İmamoğlu’nu içeriden çıkarmak. Bir de yurt dışına çıktığı zaman Türkiye’yi uluslararası arenada şikayet etmek. Hiç kimsenin hapishanede yatmasından da zevk almayız. Şimdiler Hilton gibi biz nelerini gördük. Birinin bir suçu varsa da tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmişse elbette bunun da bir hesabı sorulacak. CHP iktidar olsa ne olur diyorlar? Bugünkü belediyeler gibi olur. Bugünkü belediyeler nasılsa Türkiye öyle olur.
Devam eden davaları etkileme gibi niyetimiz de yok. Partinizi arındırın demedik. Bunu söyleyen eski vekilleri, il başkanları en önemlisi geldi geliyor vurdu vuruyor geliyor gelmekte olan efsaneleştirdikleri Sayın Kılıçdaroğlu söylüyor. Arındırın diyor. Gırtlağına kadar batmışsın. Rüşvet iddialarına batmışsın. Bizim onlara herhangi eleştiri yapma gibi lüksümüz yok. Hevesinde değiliz.
Gücü gücü yetene bir dünya var. Biz bu dünya içinde ayakta olmanın güçlüler kategorisinde olmanın masada oturmamız gerekir. Bunun muamelesini vermeniz lazım. Buraya takılıp kalıp bütün siyasetini Saraçhane Silivri’de kilitlemenin bu ülkeye faydası yoktur.
Dışarıya karşı da bir olmamız lazım. Biz mavi vatanı kabul ettiremedik. Dünyada mavi vatanı kabul etmeyen bir Yunanistan bir de CHP var.
Geldiğimiz siyasette siyasi partilerimizin durumu da var. Arzumuz dışarıda birlik içeride de yarış.. Nerede yarış hizmette yarış edersin. Ama dışarıda birlikte.,