Türkgün | Videolar | Gündem | Rüşvet ve ihaleye fesat soruşturmasında üçüncü dalga! 13 şüpheli cezaevinde

Rüşvet ve ihaleye fesat soruşturmasında üçüncü dalga! 13 şüpheli cezaevinde

Şile Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmanın üçüncü dalga operasyonunda gözaltına alınan 17 şüpheliden 13'ü tutuklandı, 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari olarak aranan 1 şüphelinin de yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Şile Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmanın üçüncü dalga operasyonunda gözaltına alınan 17 şüpheliden 13'ü tutuklandı, 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari olarak aranan 1 şüphelinin de yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

KAYNAK: DHA

Şile Belediyesi'ne yönelik "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen üçüncü dalga operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 13'ü tutuklandı.

Üçüncü dalga operasyon düzenlendi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı'nın yöneticiliğini yaptığı öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir operasyon gerçekleştirildi.

Soruşturmada, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarına ilişkin yürütülen çalışmalarda, birinci ve ikinci dalga operasyonlarının ardından alınan etkin pişmanlık ifadeleri, bilgi sahibi beyanları, ele geçirilen belgeler, telefon inceleme raporları, HTS kayıtları ve hesap hareketlerinin incelenmesi sonucu 6 farklı eylemde daha suç işlendiğine yönelik şüphe oluştu.

18 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Bu kapsamda 26 Haziran'da İstanbul ve İzmir'de 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 17'si operasyonlarda yakalanırken, firari olarak aranan 1 şüpheli de daha sonra yakalanarak gözaltına alındı.

13 şüpheli tutuklandı

Şüpheliler, 29 Haziran'da ifadelerinin alınmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 13'ü tutuklama, 4'ü ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, tutuklanmaları talep edilen 13 şüphelinin tutuklanmasına karar verirken, 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...