Türkgün | Gündem | Şahan Gökbakar'dan dikkat çeken Haluk Levent ifadesi: 'Kendisi bende hiçbir zaman güven uyandırmadı'

Şahan Gökbakar'dan dikkat çeken Haluk Levent ifadesi: 'Kendisi bende hiçbir zaman güven uyandırmadı'

Ahbap Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veren komedyen Şahan Gökbakar’ın beyanları ortaya çıktı. Gökbakar ifadesinde, Ahbap Derneği veya Haluk Levent ile hiçbir dönem ilişkisi ve maddi yardımı olmadığını belirterek, "Kendisi bende hiçbir zaman güven uyandırmamıştır" dedi

Ahbap Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veren komedyen Şahan Gökbakar’ın beyanları ortaya çıktı. Gökbakar ifadesinde, Ahbap Derneği veya Haluk Levent ile hiçbir dönem ilişkisi ve maddi yardımı olmadığını belirterek, "Kendisi bende hiçbir zaman güven uyandırmamıştır" dedi

KAYNAK: DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında ifadeye çağırılan Şahan Gökbakar ifade verdi. Gökbakar'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.

'Ahbap Derneği ile hiçbir dönem ilişkim olmadı'

Şahan Gökbakar savcılıkta verdiği ifadesinde, “Ben Haluk Levent’i ve Ahbap Derneği’ni 6 Şubat deprem felaketinden önce, her vatandaşın medyadan bildiği kadar tanırdım. Kendisinin çek, senet veya dolandırıcılık suçlarından ceza aldığını biliyordum. Bu nedenle kendisi bende hiçbir zaman güven uyandırmamıştır. Ahbap Derneği ile hiçbir dönem ilişkim olmadı. Bu dernek aracılığıyla hiçbir zaman maddi yardım yapmadım" dedi. 

'kendi kitlemi AFAD’a yönlendirmiştim'

Gökbakar ifadesinde şunları söyledi:

“Doğal afetlerde her zaman kendi kitlemle ve şahsi imkanlarımla yardım etmeye çalıştım. Deprem felaketinden önce, 2021 yılında Kastamonu’da yaşanan sel felaketinde ve yine 2021 yılında Muğla’da meydana gelen yangınlarda kendi çabalarımla maddi ve manevi yardımda bulundum. Bunları da kendime ait sosyal medya platformlarında duyurdum. Ayrıca benim vesilemle toplanan bu yardımlar her zaman devlet kurumlarına, yani AFAD’a teslim edilmiştir. Kastamonu’da yaşanan sel felaketinde şahsen yaptığım yardımları AFAD’a teslim ettiğime dair de twit atmıştım. Böylelikle kendi kitlemi de AFAD’a yönlendirmiş oldum. Bakış açım hep bu tür yardım faaliyetlerinin resmi kanallar üzerinden yapılması yönündeydi. Herhangi bir özel kuruluş, dernek veya vakıfla ilişkim olmamıştır. 6 Şubat deprem felaketinden sonra da yine kendi çabalarımla bölgeye yardım ettim. Hiçbir sosyal medya platformunda veya medya da Ahbap Derneği ya da Haluk Levent’in şahsıyla ilgili destekleyici mahiyette bir söylemim olmadı. Hatta o dönemde Haluk Levent’in Kızılay’dan çadır alımlarıyla ilgili beyanları üzerine sorgulayıcı bir yaklaşım sergilemiş ve kendisiyle sosyal medya platformunda sözlü bir münakaşa yaşamıştık. Daha önce yaşanan afetlerdeki yaklaşımımı bu felakette de sürdürdüm. Çevreme de bu konuda sürekli telkinde bulundum. Bu tür olaylarda yardım faaliyetlerinin her zaman devlet eliyle ve resmi kurumlar aracılığıyla yapılmasını desteklemiş ve doğru bulmuşumdur. Hal böyleyken benim Ahbap Derneği ile bu tür bir faaliyete girmem mümkün değildir. Hatta o dönemde, gerek sosyal medya platformlarında gerekse arkadaş çevremde, Haluk Levent’in geçmiş dosyalarını da göz önünde bulundurarak kendisine daha dikkatli yaklaşılması gerektiğini dile getirdim. Bu yaklaşımım nedeniyle Haluk Levent’i ve Ahbap’ı seven kesimler tarafından da eleştirildim.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...