Eskişehir'de trafik polislerinin denetiminde, daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan motosiklet sürücüsünün ehliyetsiz şekilde trafiğe çıktığı belirlendi. Sürücüye ve araç sahibine toplam 240 bin TL idari para cezası kesilirken, araç sahibinin polis ekiplerine yönelik sözleri gündem oldu.
EHLİYETSİZ SÜRÜCÜYE VE ARAÇ SAHİBİNE 240 BİN TL CEZA
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı sivil trafik ekipleri, Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi Üresinler Sokak üzerinde denetim gerçekleştirdi.
Denetimler sırasında durdurulan 26 AJA 233 plakalı motosikletin sürücüsü A.Y.'nin yapılan kontrollerinde, daha önceden alkollü araç kullanmak suçundan ehliyetine el konulduğu ve bu nedenle ehliyetsiz olarak trafiğe çıktığı tespit edildi.
Ekipler, ilgili mevzuat maddeleri uyarınca hem sürücüye hem de araç sahibine toplam 240 bin TL idari para cezası uyguladı.
"MOTOSİKLET ZATEN 15 BİN TL"
Kesilen cezanın ardından motosiklet sürücüsü ve araç sahibi duruma tepki gösterdi. Motosikletin piyasa değerinin ceza miktarının çok altında olduğunu belirten sürücü, "Motosiklet zaten 15 bin TL. Her yerde kanunsuzluk var, ben şu aracı kullandım diye mi kanunları çiğnemiş oldum?" sözleriyle sitem etti.

ARAÇ SAHİBİNDEN POLİS EKİPLERİNE TEPKİ
Araç sahibi ise polis ekipleriyle konuşarak cezanın uygulanmamasını talep etti. Ekiplere hitap eden araç sahibi, "Bu seferlik görmeyin. Memlekette 28 bin TL asgari ücret varken 200 bin TL ceza yazan vatan hainlerine nasıl olacak?" dedi.
Polis memurunun, "Cezayı ben yazdım bana mı vatan haini diyorsun" sözleri üzerine başka bir polis memuru, "Bu konular bizim değerlendirmemiz dışında bu konular hiç girme" diyerek araç sahibini uyardı.
Araç sahibi ise bunun üzerine, "Ben size sevgi duyuyorum yalnız" diyerek ceza miktarına tepki göstermeye devam etti.