Türkgün | Gündem | TSK'da terfi ve atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte yeni görev yerleri

TSK'da terfi ve atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte yeni görev yerleri

Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarındaki terfi ve atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre Jandarma Genel Komutanlığında 7 general ve 18 albay bir üst rütbeye terfi ederken, 78 general ve albayın görev yerleri değiştirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığında da 1 amiral ve 1 albay terfi ettirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarındaki terfi ve atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre Jandarma Genel Komutanlığında 7 general ve 18 albay bir üst rütbeye terfi ederken, 78 general ve albayın görev yerleri değiştirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığında da 1 amiral ve 1 albay terfi ettirildi.

KAYNAK: İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Jandarma Genel Komutanlığında 7 general ve 18 albay, 30 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere bir üst rütbeye terfi ettirildi.

Tümgeneraller Ünsal Bulut ve Murat Bulut korgeneralliğe terfi ederken, Tuğgeneraller Hüseyin Bekmez, Hamdi Gülpınar, Ömer Ersever, Ferruh Taraktaş ve Mustafa Bakçepınar tümgeneralliğe yükseltildi.

Albaylar Celal Kürşad Konukçu, Şenol Şenoğlu, İsa Karahasanoğlu, Cezmi Yalınkılıç, Sadık Gülecen, Mesut Karabulut, Sadi Akman, Engin Özkul, Mustafa Tetik, Hakan Uğurlu, Özer Küçükuysal, Volkan Güner Güngör, İsmail Terzi, Halil Coşkun, Uğur Arslan, Tansu Utku, Muhammed Sever ve Mustafa Şaşmaz ise tuğgeneralliğe terfi etti.

JANDARMA'DA 78 GENERAL VE ALBAYIN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Kararla birlikte 78 albay ve generalin görev yerlerinde değişikliğe gidildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanı Korgeneral Yusuf Kenan Topçu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına getirildi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Ünsal Bulut, Jandarma Genel Komutanlığı Yardımcılığına atandı.

Asayiş Başkanı Korgeneral Murat Bulut da Jandarma Genel Komutanlığı Yardımcılığı görevine getirildi.

İzmir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Metin Düz, Asayiş Başkanlığına atandı.

Ankara İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cengiz Yıldız, Erzurum İl Jandarma Komutanlığına getirildi.

Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral İdris Tataroğlu, İstanbul İl Jandarma Komutanlığına atandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tarık Hekimoğlu ise Ankara İl Jandarma Komutanlığı görevine getirildi.

BAZI KOMUTANLAR JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI EMRİNE ALINDI

Jandarma Genel Komutan Yardımcıları Orgeneral Hüseyin Kurtoğlu ve Korgeneral Münir Güzel, Jandarma Lojistik Komutanı Tümgeneral Ersel Özer, Personel Başkanı Tümgeneral Mustafa Erdem ile 12 ilin komutanı, Jandarma Genel Komutanlığı emrine alındı.

SAHİL GÜVENLİKTE 1 AMİRAL VE 1 ALBAY TERFİ ETTİ

Sahil Güvenlik Komutanlığında ise 1 amiral ve 1 albay bir üst rütbeye terfi ettirildi.

Tümamiral Cengiz Fitöz, koramiralliğe yükseltildi. Albay Önder Göksel ise tuğamiralliğe terfi etti.

Kararla birlikte 6 amiralin görev yeri de değiştirildi.

Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Cengiz Fitöz aynı pozisyon İntibak'a getirildi.

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanlığına atandı.

Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanı Tuğamiral Gürkan Erken, Sahil Güvenlik Komutanlığı Denetleme, Teftiş ve Tetkik Başkanlığı görevine getirildi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Gökmen Gücüyen, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına atandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğamiral Alpaslan Baysal, Sahil Güvenlik Akdeniz Komutanlığına getirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğamiral Önder Göksel ise Sahil Güvenlik Komutanlığı Harekat Başkanlığına atandı.

KARA, DENİZ VE HAVA KUVVETLERİNDE DE ATAMALAR YAPILDI

Karar kapsamında diğer kuvvet komutanlıklarında da görev değişiklikleri gerçekleştirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığında 123 general, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 38 amiral ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında 44 general farklı görev yerlerine atandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...