İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Mithat Sinan Bolak, İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı.
Duruşmalara katılmadıkları ve kendilerine ulaşılamadığı belirtilen 5 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu isimler arasında eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in oğlu Mithat Sinan Bolak da yer aldı.

Sinan Bolak havalimanında yakalandı
Hakkında yakalama kararı bulunan Bolak, İstanbul Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alındı.
Bolak’ın, iddianamede Kültür A.Ş. Plan ve Organizasyon Müdürlüğü görevini yürüttüğü döneme ilişkin olarak, “İBB reklam izinleri karşılığında muvazaalı sözleşmelerle rüşvet alınması ve suç gelirlerinin aklanması” iddiasıyla suçlandığı belirtildi.
5 kişi hakkında yakalama kararı
Dava kapsamında Bolak’ın yanı sıra Fatih Mehmet Bozkurt, Ahmet Hamdi Çiçek, Kamil Timur Delibaş ve Utku Cihan hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.
Şüpheliler hakkında, duruşmalara katılmadıkları ve kendilerine ulaşılamadığı gerekçesiyle yakalama kararı verildiği belirtildi.