İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), proje okul statüsündeki tüm liselere girişte LGS’ye ek olarak yazılı sınav veya mülakat yapılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
DMM tarafından sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda, bazı basın kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında yer alan söz konusu iddiaların doğru olmadığı vurgulandı. Açıklamada, Proje Okulları Yönetmeliği’nin 8’inci maddesinin tüm proje okullarını kapsayan bir düzenleme olmadığı, yalnızca mevzuatla özel program uyguladığı belirlenen okullara yönelik olduğu belirtildi.
Bu kapsamda Türkiye’de yalnızca TÜBİTAK Fen Lisesi ve BAYKAR Fen Lisesi’nin ilgili maddeye dahil olduğu ifade edildi. Bu iki okulda merkezi sınav başarısının yanı sıra kurumun kendi eğitim programına uygun olarak ek sınav şartlarının aranabildiği hatırlatıldı.
Açıklamada, tüm proje okullarında LGS’ye ek sınav veya mülakat yapılacağına dair iddiaların yanlış olduğu ve kamuoyunu yanılttığı kaydedilerek, yalnızca yetkili makamların açıklamalarına itibar edilmesi gerektiği bildirildi.