Türkgün | Gündem | Yargıtay'dan Palu Ailesi davasında önemli karar: Tuncer Ustael'e müebbet hapis!

Yargıtay'dan Palu Ailesi davasında önemli karar: Tuncer Ustael'e müebbet hapis!

Türkiye'nin gündemi günlerce meşgul eden Palu ailesi davasında Yargıtay, Tuncer Ustael'e müebbet hapis cezasını onaylarken, 5 sanığın beraatini ise hukuka uygun buldu.

Türkiye'nin gündemi günlerce meşgul eden Palu ailesi davasında Yargıtay, Tuncer Ustael'e müebbet hapis cezasını onaylarken, 5 sanığın beraatini ise hukuka uygun buldu.

KAYNAK: AA

Yargıtay, Kocaeli'de 15 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü öne sürülen Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın Sakarya'da öldürüldüğü iddiasına ilişkin kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen davada tutuklu sanık Tuncer Ustael'e verilen müebbet hapis cezası ile 5 sanık hakkındaki beraat kararını onadı.

yargıtay cezası onadı 

Taraf avukatları, Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesince 6 sanık hakkında verilen mahkumiyet ve beraat kararlarına ilişkin istinaf talebinde bulundu. Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, başvuruların reddine karar vererek, yerel mahkemenin kararını hukuka uygun buldu. İstinaf kararının ardından taraf avukatları, Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu.

İncelemesini tamamlayan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Melike Tahnal'ın eniştesi tutuklu sanık Tuncer Ustael hakkında "olası kastla çocuğu öldürme" suçundan hüküm kurulan müebbet hapis cezasını ve "çocuğun cinsel istismarı" suçundan verilen beraat kararını onadı.

Ustael'in tutukluluk halinin devamına karar veren yüksek mahkeme, sanıklar Ayşe, Hava, İsa ve Fatih Palu ile Emine Ustael hakkında "çocuğu kasten öldürme" suçundan verilen beraat kararını da hukuka uygun buldu.

Sakarya'daki yargılama süreci

Melike Tahnal'ın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede, sanık Tuncer Ustael hakkında "bilinçli taksirle öldürme" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar ve "usulsüz ölü gömülmesi" suçundan 6 aya kadar; Emine Ustael ile Hava ve Ayşe Palu'nun da "usulsüz ölü gömülmesi" suçundan 6 aya kadar hapsi talep edilmişti.

Sanıklar Tuncer ve Emine Ustael, Hava, Ayşe, İsa ve Fatih Palu hakkında Melike Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin "çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle aynı mahkemede açılan ikinci dava, bu dosyayla birleştirilmişti.

İkinci davanın iddianamesinde ayrıca sanık Tuncer Ustael hakkında "çocuğun cinsel istismarı" suçundan en az 15 yıl hapis cezası istenmişti.

Mahkeme heyeti, 19 Temmuz 2023'te karar duruşmasında tutuklu sanık Tuncer Ustael'i "olası kastla çocuğu öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırmış, "çocuğun cinsel istismarı" suçundan ise beraat kararı vermişti.

Heyet, sanıklar Ayşe, Hava, İsa ve Fatih Palu ile Emine Ustael'in "çocuğu kasten öldürme" suçundan beraatine, "usulsüz gömme" suçundan ise dosyanın ayrılması yönünde hüküm kurmuştu.

Öte yandan "usulsüz gömme" suçundan dosyaları ayrılan sanıklar Ayşe, Hava, İsa ve Fatih Palu ile Emine Ustael hakkındaki davanın ise zaman aşımı nedeniyle düştüğü öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...