Türkgün | Gündem | YKS tercih döneminde yenilik! YÖK Atlas artık mobilden de kullanılabilecek

YKS tercih döneminde yenilik! YÖK Atlas artık mobilden de kullanılabilecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2026-YKS tercih sürecinde adayların daha bilinçli tercih yapabilmesi için YÖK Atlas'ın mobil uyumlu hale getirildiğini duyurdu. Yeni düzenleme sayesinde adaylar tercih döneminde platforma telefon ve tabletlerden de kolayca erişebilecek.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2026-YKS tercih sürecinde adayların daha bilinçli tercih yapabilmesi için YÖK Atlas'ın mobil uyumlu hale getirildiğini duyurdu. Yeni düzenleme sayesinde adaylar tercih döneminde platforma telefon ve tabletlerden de kolayca erişebilecek.

KAYNAK: Haber Merkezi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite tercihinde bulunacak adayların ihtiyaç duyacakları kontenjan, başarı sıralaması, taban puanlar ve programlara ilişkin detaylı verilere YÖK Atlas platformu üzerinden kolaylıkla erişebileceğini ifade etti.

Tercihlerin güvenilir ve resmi verilere dayalı yapılmasının önemine dikkati çeken Özvar, adaylara YÖK Atlas'tan yararlanmaları tavsiyesinde bulunarak, "YÖK Atlas'ı bu yıl tamamen mobil uyumlu hale getirdik." ifadesini kullandı.

YÖK Atlas üzerinden, programların başarı sıralamalarının, taban puanların, kontenjanların, doluluk oranlarının, akreditasyon durumlarının, öğretim elemanı yapısının ve tercih sürecinde ihtiyaç duyulacak birçok verinin ayrıntılı şekilde yer aldığını kaydeden Özvar, "Kararlarınızı resmi verilere dayandırın. Tercih sürecinde güvenilir bilgi kaynaklarının kullanılması büyük önem taşıyor. Bilgiyle yapılan tercih, geleceğe güvenle atılan ilk adımdır." değerlendirmesini yaptı.

YÖK'ten denklik açıklaması

Özvar, yurt dışında eğitim görmeyi planlayan adaylara da uyarılarda bulundu.

Tercih edilecek yükseköğretim kurumunun YÖK tarafından tanınıp tanınmadığının, eğitime başlamadan önce mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirten Özvar, tanınmayan yükseköğretim kurumlarından alınan diplomalara denklik verilmesinin mümkün olmadığını hatırlattı.

Hiçbir üniversite veya program için önceden "denklik garantisi" verilemeyeceğinin altını çizen Özvar, adayların yurt içi veya yurt dışında tercih yaparken resmi ve doğrulanabilir bilgilere dayanmasının, eğitim hayatları ve gelecek planlamaları açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...