Tam Kapanma Sosyal Yardım Programının detayları belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin de Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ile birlikte yapılacağını açıkladı. Bakanı Yanık,  bu yardımların hane başı 1100 TL olarak yatırılacağını söyledi.

1100 LİRALIK TAM KAPANMA YARDIMI KİMLERE VERİLECEK?

Tam kapanma nedeniyle yapılacak bin yüz liralık desteğe düzenli geliri olmayanlar, günlük yevmiye ile çalışırken işsiz kalıp gelirinden olanlar başvurabilecek.

Her evden bir kişinin başvurması yeterli olacak. Destek ödemesi hane başına gerçekleştirilecek.

Bu destekten düzenli geliri olan kamu işçileri, memurlar, emekliler, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alanlar yararlanamayacak.

Daha önce 1000 TL'lik destekten yararlananlar da başvuruda bulunamayacak. İlk kez destekten yararlananlar başvuru yapabilecek.

1100 LRAAYRDIM

1100 LİRA SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız işyerindeki durumunuz nedir? (ücretli, yevmiye, aile şirketi vs)', 'Kiracı mısınız? Kiranız ne kadar?', 'Su, elektrik ve doğalgaz faturanız kaç lira?' 'Aylık toplam geliriniz ne kadar?' gibi sorular başvuranlara sorulacak.

HANE BAŞI 1100 TL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru süreçleri e-Devlet üzerinden takip edilebilecek. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılıyor. Şartların sağlanması halinde başvuru sahibinin, başvuru formunda belirtilen ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na değerlendirmeler iletiliyor.

E-Devlet üzerinden 1100 TL yardım başvurusunda bulunmak için TIKLAYINIZ...

1100 TL sosyal yardım başvuru ekranı ile sorgulama ekranı da aynı sayfada yer almakta.

Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

1100 TL YARDIM ÖDEMELERİ NASIL ALINIR?

1100 TL pandemi yardım başvuru sırasında IBAN bilgilerini başvuru formuna ekleyen vatandaşların ödemeleri hesaplarına yapılacak. IBAN bilgisini girmeyenlere ise ödemeler PTT aracılığıyla yapılacak.

Editör: Haber Merkezi