Geçtiğimiz akşam CNNTürk’te Ahmet Hakan’ın konuğu olan eski İP Milletvekili İsmail Ok, Meral Akşener ile divan kurulunda yaşadığı tartışmayı aktardı. CHP ile yapılan resmi ittifaktan dolayı sıkıntı yaşamadığını, ancak CHP’nin HDP ile yapmış olduğu iş birliğinden dolayı büyük rahatsızlık duyduğunu Akşener’in yüzüne karşı söylediğini anlatan Ok, kendisini partisinden kopartan süreci açıkladı…

ÜLKÜCÜLERİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜ

İsmail Ok’un eleştirileri üzerine önce kendi vekilini küçük düşürecek sözlerle “Siz hâlâ yerel yönetim seçimlerini aşamamışsınız” diyen Akşener, İsmail Ok’un iddialarına göre, sözlerinin devamında Türk milliyetçilerini küçük düşürecek açıklamalar yaptı. Ülkücülerin iş üretmediğini iddia eden Meral Akşener’in, Millet İttifakı’nın HDP ile iş birliği yapmış olduğu seçim bölgelerini ima ederek, “Hiçbir Ülkücü, bu iş birliğinden dolayı iş istemiyorum demiyor” dediğini aktaran İsmail Ok, bunun üzerine 6 ay direndiğini, ancak sürecin devamında partisinin, kendisini itibarsızlaştırma çabası içinde olması sebebiyle istifa kararı aldığını dile getirdi.

Siyasi kariyeri boyunca Ülkücülük üzerinden geçinen, ancak her fırsatta da Ülkücüleri aşağılamaktan geri durmayan Meral Akşener’in ilk vukuatı bu değil. Geçtiğimiz aylarda İP’in Kadıköy Belediye Başkan Adayı tiyatrocu Emre Kınay da Akşener’in gerçek yüzünü ifşa edenlerden olmuştu. Kınay, adaylık sürecinde Akşener’e, “Kazandığım takdirde milliyetçi kimliğiyle gelen birini kapıdan içeri almam” dediğini, Akşener’in ise bunu kabul ettiğini söylemişti.

Editör: Haber Merkezi