Tam kanpanma döneminin bitmesinden sonra başlayacak olan kademeli normalleşme sürecinde kahvehaneler, kıraathaneler ve çay ocaklarının açılıp açılmayacağı merak ediliyor. Birçok insan vakit geçirdiği bu alanlarla ilgili İçişleri Bakanlığı normalleşme genelgesi yayınladı. Genelge 17 Mayıs - 1 Haziran arasındaki dönemi kapsıyor.

Kahveler açılacak mı 17 Mayıs Pazartesi? Çay ocakları açılıyor mu?

KAHVELER AÇIK MI? ÇAY OCAKLARI AÇILIYOR MU?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yayınlanan Kademeli Normalleşme Genelgesi 81 İl valiliğine gönderildi. 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Türkiye'de yeni bir sürece girecek..

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni dönemin kurallarının belirlendiği genelgede normalleşme sürecine ilişkin başta sokağa çıkma yasakları olmak üzere kısıtlamalar, çalışma saatleri, genel kurallar ile açık ve kapalı olacak iş yerleri ile ilgili tüm detaylar yer aldı.

Genelgeye göre, kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00­-5.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

17 Mayıs-1 Haziran arası uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde bazı iş yerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verildi. Bu işyerleri arasında kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler de yer alıyor.

İşte genelgede belirtilen kapalı olacak iş yerleri:

- Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri,

- Sinema salonları,

- Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,

- İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları,

- Halı saha, yüzme havuzu, spor salonları,

- Hamam, sauna ve masaj salonları,

- Lunaparklar ve tematik parklar.

Çay ocakları ise masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

Çay ocağı

Editör: Haber Merkezi