Yerli yapımların önemli eserlerinden biri olan Kalbimin Efendisi filmi, yıllar geçmesine rağmen hala izleyici tarafından rağbet gören filmlerden birisi olarak biliniyor. Çok sayıda ünlü oyuncunun yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda usta isim Ertem Eğilmez oturuyor. Sinema severler ise Kalbimin Efendisi filminin nerede, ne zaman çekildiğini araştırıyor.

Kalbimin Efendisi filmi bugün televizyon ekranlarında seyircisi ile buluşuyor.

KALBİMİN EFENDİSİ FİLMİ NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Dram türündeki Kalbimin Efendisi filmi, 1970’de çekilmiştir. Kalbimin Efendisi filmi, 7. Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi yönetmen, senaryo (Sadık Şendil) ve yardımcı kadın oyuncu (Lale Belkıs) ödüllerine layık görülmüştür.

KALBİMİNEFENDİSİFİLMİ

KALBİMİN EFENDİSİ FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Kalbimin Efendisi filminde, mutlu bir evlilikleri olan Ferit ile Alev’in bir cinayet ile alt üst olan hayatları anlatılır. Alev’in üvey kardeşi Leyla, sevgilisi Kemal ile sorunlar yaşamaktadır. Leyla, kendisine yapılan haksızlığın intikamını almak için Kemal’i öldürmeye karar verir. Alev tüm çabalarına rağmen Leyla’yı engelleyemez. Alev’in üvey annesi de öz kızını kurtarmak için, cinayeti Alev’in üzerine yıkar. Ancak Alev’in Ferit’e hakikati izah etmesi kolay olmayacaktır.

KALBİMİN EFENDİSİ FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

 Kalbimin Efendisi filmi, genel olarak Bursa ve İstanbul’da çekilmiştir. Uludağ görüntüleri kar manzaraları Beceren Otel umum görünüşü ve teleferik yolculuğuyla başlıyor. Ediz Hun’un Zeynep Tedü ile karşılaşıp ayaküstü konuştuğu sahne ise Setbaşı Köprüsü’nde çekildi. Filmin bir sahnesinde Bursa Yeşil Camii de arkada görülür.

 Kalbimin Efendisi filmi bazı sahneleri de Bebek'teki o dönem Arif Hanoğlu'na ait olan Villa Hanzade'de çekildi. Bebek'teki Villa Hanzade, dönemin melodram filmlerinin çekildiği yer olarak ün yapmıştı.

KALBİMİNEFENDİSİFİLMİ

KALBİMİN EFENDİSİ FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Ediz Hun - Ferit

Hülya Koçyiğit - Alev

Süleyman Turan - Kemal

Münir Özkul - Amca Bey

Lale Belkıs - Suna

Güzin Özipek - Üvey Anne

Ömer Dönmez - Ömercik

Zeynep Tedü - Leyla

Mürüvvet Sim - Suna'nın arkadaşı

Hayal Sirer - Dadı

Zeki Sezer

Hüseyin Kutman

Talat Gözbak

Feridun Çölgeçen

Kayhan Yıldızoğlu

Suna Pekuysal

Erdoğan Esenboğa,

 

Editör: Haber Merkezi